Ciorba banateana de iepure – o ciorba foarte aromata si gustoasa.
Textul original al retetei: „“5 portii: carne: 600 g, ceapa: 2 bucati, morcov: 4 bucati, telina: ½ bucata, verdeata: 1 legatura, cimbru: 1 fir, vin (negru): ½ pahar, sare: 1 lingurita. Carnea de iepure de la git, piept si partea din fata se taie in bucati (cate doua de portie) si se pune la fiert in apa cu sare; cand a dat in fiert, se ia spuma si se adauga ceapa (tocata marunt). Cand carnea este aproape fiarta se adauga si zarzavatul (taiat in bucatele mici), cimbrul si vinul si se lasa sa fiarba 30 minute. Ciorba se serveste cu verdeata (tocata marunt)”
Sursa: Indrumatorul bucatarului si al cofetarului, 1955
- 600 g carne de iepure
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 1/2 telina
- 1 legatura verdeata (marar si patrunjel)
- 1 fir cimbru sau putin cimbru uscat
- 1/2 pahar vin rosu
- sare
-
carnea de iepure de la git, piept si partea din fata se taie in bucati (cate doua de portie) si se pune la fiert in apa cu sare
-
cand a dat in fiert, se ia spuma si se adauga ceapa tocata marunt
-
cand carnea este aproape fiarta se adauga si zarzavatul taiat in bucatele mici, cimbrul si vinul si se lasa sa fiarba aproximativ 30 minute (pana cand totul e bine fiert).
-
ciorba se serveste cu verdeata tocata marunt
Ciorba banateana de iepure – o ciorba foarte aromata si gustoasa.