CIORBA BANATEANA DE IEPURE – ANUL 1955

CIORBA BANATEANA DE IEPURE – ANUL 1955

Ciorba banateana de iepure – o ciorba foarte aromata si gustoasa.

CIORBA BANATEANA DE IEPURE – ANUL1955
Timp preparare
1 hr 40 mins
 

Textul original al retetei: ““5 portii: carne: 600 g, ceapa: 2 bucati, morcov: 4 bucati, telina: ½ bucata, verdeata: 1 legatura, cimbru: 1 fir, vin (negru): ½ pahar, sare: 1 lingurita. Carnea de iepure de la git, piept si partea din fata se taie in bucati (cate doua de portie) si se pune la fiert in apa cu sare; cand a dat in fiert, se ia spuma si se adauga ceapa (tocata marunt). Cand carnea este aproape fiarta se adauga si zarzavatul (taiat in bucatele mici), cimbrul si vinul si se lasa sa fiarba 30 minute. Ciorba se serveste cu verdeata (tocata marunt)” 

Sursa: Indrumatorul bucatarului si al cofetarului, 1955

tip: Supa / Ciorba
pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 600 g carne de iepure
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 legatura verdeata (marar si patrunjel)
  • 1 fir cimbru sau putin cimbru uscat
  • 1/2 pahar vin rosu
  • sare
Instructiuni
  1. carnea de iepure de la git, piept si partea din fata se taie in bucati (cate doua de portie) si se pune la fiert in apa cu sare

  2. cand a dat in fiert, se ia spuma si se adauga ceapa tocata marunt

  3. cand carnea este aproape fiarta se adauga si zarzavatul taiat in bucatele mici, cimbrul si vinul si se lasa sa fiarba aproximativ 30 minute (pana cand totul e bine fiert).

  4. ciorba se serveste cu verdeata tocata marunt

Note reteta

Ciorba banateana de iepure – o ciorba foarte aromata si gustoasa.


Related Posts

CIORBA TARANEASCA – ANUL 1935

CIORBA TARANEASCA – ANUL 1935

Facebook Ciorba taraneasca – o ciorba de vara  dulce-acrisoara cu o aroma deosebita, excelenta! Print CIORBA TARANEASCA – ANUL 1935 Timp preparare 10 mins Timp gatire 1 hr 50 mins Timp total 2 hrs   Textul original al retetei: “Tai cateva cepe in felii si le […]

CIORBA DE POTROACE MOLDOVENESTI – anul 1935

CIORBA DE POTROACE MOLDOVENESTI – anul 1935

Facebook O ciorba de potroace foarte gustoasa si racoritoare! Print CIORBA DE POTROACE MOLDOVENESTI – anul 1935 Timp preparare 10 mins Timp gatire 40 mins Timp total 50 mins   Textul original : “Aceasta ciorba se face si cu bors si cu zeama de varza […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.