DULCE CU MERE – 1929-1948

DULCE CU MERE – 1929-1948

Dulce cu mere – un desert simplu de pregatit si delicios.

DULCE CU MERE – PERIOADA 1929-1948
Timp preparare
30 mins
Timp gatire
50 mins
Timp total
1 hr 20 mins
 

Textul original al retetei: „Luati un sfert de litru de lapte dulce. Bateti putin 3 galbenusuri de ou cu 3 linguri zahar, un praf de sare, o lingura unt proaspat topit si o litra de faina. Se amesteca totul bine, se adauga felioare de mere cretesti (dela 6 mere) si o cescuta stafide sultanine. Ungeti forma cu unt, lunecati in ea aceasta compozitie si o dati la cuptor. Cand s-a rumenit frumos, se rastoarna pe farfuria de servit si se pudreaza cu zahar vanilat.”

Sursa: Carte de bucate, Eliza St. Popescu, est. 1929-1948

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 250 ml lapte dulce
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 40 g unt
  • 250 g faina
  • 6 mere dulci-acrisoare
  • 100 g stafide
  • putin unt pentru uns tava
  • putin zahar pudra vanilat
Instructiuni
  1. Se spala merele, se taie in patru, se scoate partea tare (cotorul) si fiecare sfert se taie in lung in feliute subtiri

  2. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca

  3. Cu ajutorul unui tel se amesteca bine laptele, galbenusurile de ou, zaharul, putina sare, untul topit si faina

  4. Se adauga in compozitie feliutele de mere si stafidele si se amesteca

  5. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor pana se rumeneste frumos

  6. Cand e gata, se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar vanilat

  7. Cand s-a mai racit putin, se taie in bucati patrate si optional se pudreaza suplimentar cu zahar vanilat

  8. Se serveste

Note reteta

Dulce cu mere – un desert simplu de pregatit si delicios.


Related Posts

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Print PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986 Timp preparare 30 mins Timp gatire 35 mins Timp total 1 hr 5 mins   Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar […]

CREMA DE CAPSUNI – ANUL 1937

CREMA DE CAPSUNI – ANUL 1937

Facebook Crema de capsuni – un desert rapid cu gust parfumat, fin, foarte placut! Print CREMA DE CAPSUNI – ANUL 1937 Timp preparare 20 mins Timp gatire 15 mins Timp total 35 mins   Textul original al retetei: „Se freaca ¼ kg. capsuni sdrobite cu […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.