SALATA DE TELINA – ANUL 1937

SALATA DE TELINA – ANUL 1937

Salata de telina – o salata foarte gustoasa.

SALATA DE TELINA – ANUL 1937
Timp preparare
1 hr
 

Textul original al retetei: „1 radacina de telina fiarta, taiata foarte marunt, se amesteca cu untdelemn, otet de vin Margina, mustar, sunca, 1 mar taiat patratele mici, cateva ciuperci fierte, toate taiate marunt, se leaga cu 4 linguri maioneza, patrunjel, marar, tarhon.”

Sursa: Bucataria intr-o ora, B. Madeleine, 1937

tip: Salata
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 1 telina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura otet de vin
  • 1 lingurita mustar
  • 200 g sunca Praga
  • 1 mar
  • 6-7 ciuperci
  • 4 linguri maioneza
  • putin patrunjel
  • putin marar
  • putin tarhon
  • sare
Instructiuni
  1. se fierbe telina si se taie cubulete

  2. sunca se taie cubulete

  3. marul se taie cubulete

  4. ciupercile se fierb si se taie feliute

  5. intr-un bol incapator, telina se amesteca cu uleiul, otetul, mustarul, sunca, marul si ciupercile

  6. se adauga maioneza si verdeata tocata marunt (patrunjel, marar, tarhon) si se amesteca usor salata potrivindu-se si de sare

  7. se aranjeaza salata pe platoul de servit

  8. se serveste

Note reteta

In functie de gust cantitatea de maioneza poate varia.
Salata de telina – o salata foarte gustoasa.


Related Posts

SALATA DE PRAZ – ANUL 1938

SALATA DE PRAZ – ANUL 1938

Facebook Salata de praz – o salata interesanta si foarte gustoasa.

SALATA DE PARIS CU SOS MAIONEZA – ANUL 1943

SALATA DE PARIS CU SOS MAIONEZA – ANUL 1943

Facebook Salata de Paris cu sos maioneza – o salata fina si gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.