TORT DE NUCI CU CREMA DE CIOCOLATA – ANUL 1959

TORT DE NUCI CU CREMA DE CIOCOLATA – ANUL 1959

Tort de nuci cu crema de ciocolata – un tort simplu, usor de pregatit, delicios.

TORT DE NUCI CU CREMA DE CIOCOLATA – ANUL 1959
Timp preparare
1 hr
 

Textul original al retetei: “Blatul: 6 oua, 6 linguri zahar tos, 9 linguri nuci pisate, 1 lingura pesmet, putina cacao sau ½ lingura cafea praf, zeama si coaja de la ½ lamaie. Crema: 125 g unt, 3 linguri zahar tos, 2 galbenusuri, 100 g ciocolata topita in doua linguri de lapte, ½ lingura cafea praf, 1 lingurita rom. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat nucile, pesmetul, cafeaua sau cacaua, coaja si zeama de lamaie, iar la urma albusurile batute spuma, amestecate usor de sus in jos. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort unsa bine si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Crema: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, ciocolata, cafeaua si romul. Se taie tortul in doua, se umple cu crema si se unge apoi de asemenea imprejur si deasupra.”

Sursa: Prajituri si dulciuri, Ana Elenescu, 1959

tip: Desert
pentru: 6 persoane
Ingrediente
Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 9 linguri nuci pisate
  • 1 lingura pesmet
  • 1/2 lingura cacao sau cafea praf
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie
  • putina sare
  • putin ulei si putina faina pentru uns si tapetat tava
Crema:
  • 125 g unt
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 lingura cafea praf
  • 1 lingurita rom
Decor:
  • putina ciocolata alba rasa
Instructiuni
  1. Se pregateste blatul astfel: se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat nucile, pesmetul, cafeaua sau cacaua, coaja si zeama de lamaie, iar la urma albusurile batute spuma cu putina sare. Spuma de albusuri o incorporam in compozitie amestecand usor cu o lingura de sus in jos

  2. Aceasta compozitie de blat se toarna intr-o forma de tort unsa bine cu putin ulei si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit

  3. Se pregateste crema astfel: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, ciocolata topita in cele 2 linguri de lapte, cafeaua si romul

  4. Cand blatul este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se taie in doua; se umple cu crema si se unge apoi de asemenea imprejur si deasupra

  5. Se lasa tortul sa se inchege crema, se decoreaza cu putina cicocolata alba rasa, se taie felii si se serveste.

Note reteta

Atentie, punem rom si nu esenta de rom, iar daca nu avem rom putem pune coniac.
La crema am folosit ciocolata cu 52% cacao.
Tort de nuci cu crema de ciocolata – un tort simplu, usor de pregatit, delicios.


Related Posts

PRAJITURA “SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA “SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Print PRAJITURA “SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986 Timp preparare 30 mins Timp gatire 35 mins Timp total 1 hr 5 mins   Textul original al retetei: “Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar […]

MAMALIGA PRAJITA CU ZAHAR SAU MARMELADA – ANUL 1949

MAMALIGA PRAJITA CU ZAHAR SAU MARMELADA – ANUL 1949

Facebook Mamaliga prajita cu zahar sau marmelada – un dulce simplu, aromat si foarte bun.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.