Salata de Paris cu sos maioneza – o salata fina si gustoasa.
Textul original al retetei: „Cantitati: 3 cartofi fierti in coaje cu apa sarata curatiti si taiati in mici bucati patrate, ½ de telina fiarta si taiata in mici bucati patrate, ½ litru boabe de mazare verde fiarta in apa sarata, 1 morcov taiat in bucati patrate si prajit in putin unt, 2 castraveciori acri, 3 oua rascoapte, 2 mere crude toate taiate in bucati patrate, sos maioneza, tartar sau remoulad. Toate aceste cantitati se pun in castron, se sareaza. Se aseaza pe farfuria de servit, se da forma dorita, se garniseste cu aspic, masline, felii de lamai, frunze de patrunjel verde etc.”
Sursa: Bufet rece si cofetarie, Lucretia Dr. Opreanu, 1943
- 3 cartofi
- 1/2 telina
- 500 g boabe de mazare verde
- 1 morcov
- putin unt
- 2 castraveti acri
- 3 oua
- 2 mere
- sos maioneza
- sare
- masline pentru decor
-
cartofii se spala si se fierb in coaja in apa sarata apoi se curata de coaja si se taie cubulete
-
telina se curata, se fierbe si se taie cubulete
-
mazarea se fierbe in apa sarata
-
morcovul se curata, se taie cubulete si se prajeste in putin unt
-
castraveciorii acri se taie cubulete
-
ouale se fierb tari si se taie feliute
-
merele se curata si se taie cubulete
-
toate ingredientele de mai sus se amesteca dupa gust cu maioneza si se sareaza
-
se asaza salata pe platoul de servit in forma dorita si se decoreaza cu maioneza si masline sau felii de lamaie, frunze patrunjel etc.
-
se serveste
Legumele care se fierb trebuie fierte separat, nu impreuna.
In functie de cat de acrisoara dorim sa fie salata punem o cantitate mai mica sau mai mare de castraveti acri.
Cantitatea de maioneza se pune dupa gust.
Salata de Paris cu sos maioneza – o salata fina, racoritoare, gustoasa.