SALATA DE PARIS CU SOS MAIONEZA – ANUL 1943

SALATA DE PARIS CU SOS MAIONEZA – ANUL 1943

Salata de Paris cu sos maioneza – o salata fina si gustoasa.

SALATA DE PARIS CU SOS MAIONEZA – ANUL 1943
Timp preparare
1 hr 30 mins
 

Textul original al retetei: „Cantitati: 3 cartofi fierti in coaje cu apa sarata curatiti si taiati in mici bucati patrate, ½ de telina fiarta si taiata in mici bucati patrate, ½ litru boabe de mazare verde fiarta in apa sarata, 1 morcov taiat in bucati patrate si prajit in putin unt, 2 castraveciori acri, 3 oua rascoapte, 2 mere crude toate taiate in bucati patrate, sos maioneza, tartar sau remoulad. Toate aceste cantitati se pun in castron, se sareaza. Se aseaza pe farfuria de servit, se da forma dorita, se garniseste cu aspic, masline, felii de lamai, frunze de patrunjel verde etc.”

Sursa: Bufet rece si cofetarie, Lucretia Dr. Opreanu, 1943

tip: Salata
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 3 cartofi
  • 1/2 telina
  • 500 g boabe de mazare verde
  • 1 morcov
  • putin unt
  • 2 castraveti acri
  • 3 oua
  • 2 mere
  • sos maioneza
  • sare
  • masline pentru decor
Instructiuni
  1. cartofii se spala si se fierb in coaja in apa sarata apoi se curata de coaja si se taie cubulete

  2. telina se curata, se fierbe si se taie cubulete

  3. mazarea se fierbe in apa sarata

  4. morcovul se curata, se taie cubulete si se prajeste in putin unt

  5. castraveciorii acri se taie cubulete

  6. ouale se fierb tari si se taie feliute

  7. merele se curata si se taie cubulete

  8. toate ingredientele de mai sus se amesteca dupa gust cu maioneza si se sareaza

  9. se asaza salata pe platoul de servit in forma dorita si se decoreaza cu maioneza si masline sau felii de lamaie, frunze patrunjel etc.

  10. se serveste

Note reteta

Legumele care se fierb trebuie fierte separat, nu impreuna.
In functie de cat de acrisoara dorim sa fie salata punem o cantitate mai mica sau mai mare de castraveti acri.
Cantitatea de maioneza se pune dupa gust.
Salata de Paris cu sos maioneza – o salata fina, racoritoare, gustoasa.


Related Posts

CIDRU – ANUL 1969

CIDRU – ANUL 1969

Facebook Cidru – o bautura alcoolica foarte buna si foarte aromata. Excelenta.

SALATA DE CARNE CU MAIONEZA – ANUL 1969

SALATA DE CARNE CU MAIONEZA – ANUL 1969

Facebook Salata de carne cu maioneza – o salata usor de pregatit si foarte gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.