PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

Prajitura cu sirop de portocale – o prajitura usor de pregatit, foarte gustoasa si foarte aromata.

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959
Timp preparare
40 mins
Timp gatire
45 mins
Timp total
1 hr 25 mins
 

Textul original al retetei: „250 g unt, 100 g zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, 1 praf de sare, 3 oua, 500 g faina, 750 g lapte, 1 praf de copt. Siropul: 150 g zahar, 1 pahar apa, sucul si coaja de la o portocala, 1 lingura de rom. Din unt, zahar, faina, oua, lapte, arome si praf de copt se prepara un aluat bine framantat, care se coace intr-o forma de chec unsa. Dupa ce s-a copt se insiropeaza cu urmatorul sirop. Se pune la fiert zaharul cu apa, se adauga coaja rasa si sucul de la portocala si romul. Acest sirop se toarna peste prajitura calda rasturnata pe platou, pana il absoarbe pe tot.”

Sursa: Prajituri si dulciuri, Ana Elenescu, 1959

pentru: 6 persoane
Ingrediente
Aluatul:
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 750 g lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina coaja de lamaie rasa
  • putina sare
  • 1 plic praf de copt
  • putin ulei si putina faina pentru uns si tapetat tava
Siropul:
  • 150 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 portocala
  • 1 lingura rom
Instructiuni
  1. Din unt, zahar, faina, oua, lapte, arome (zahar vanilat si coaja rasa de lamaie), putina sare si praf de copt se prepara un aluat bine omogenizat (iese destul de lichid, ca o smantana)

  2. Aluatul se toarna intr-o forma (sau mai multe daca e nevoie) de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina

  3. Se pune la cuptor aproximativ 40-45 minute (pana se rumeneste frumos si este aluatul copt)

  4. Dupa ce s-a copt, se scoate usor din tava si se pune pe un platou

  5. Se pregateste siropul astfel: se pune la fiert zaharul cu apa, se adauga coaja rasa si sucul de la portocala si romul

  6. Acest sirop se toarna usor, treptat, cu o lingura pe intreaga suprafata a prajiturii pana este integral absorbit

  7. Se lasa prajitura deoparte astfel incat sa absoarba bine siropul, apoi se taie felii si se serveste

Note reteta

Atentie! punem rom si nu esenta de rom, iar daca nu avem rom putem pune coniac.
Prajitura este buna si imediat dupa ce o insiropam insa este si mai buna daca o lasam cateva ore dupa ce am insiropat-o, ca sa absoarba bine siropul.
Prajitura cu sirop de portocale – o prajitura usor de pregatit, foarte gustoasa si foarte aromata.


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.