Frigarui – moi, zemoase, aromate si gustoase.
Textul original al retetei: „Se taie carnea de la muschi in bucati potrivite. Apoi se taie o ceapa si se presara cu sare si cu piper si se freaca cu dansa bucatelele de carne bine; se stropesc cu putin vin si se ung cu putin unt; dupa aceia se pun in frigarile de lemn si o frig la inceput la foc iute, si in urma la un foc mai moale, ingrijind a le servi cu mustul lor.”
Sursa: Cele trei bucatarii principale sau Bucataria romana, franceza si germana, 1912
- 1 kg muschi de porc
- 2 cepe
- 1/2 pahar vin
- 100 g unt
- sare
- piper
-
Se spala carnea (muschiul de porc) si se taie cubulete potrivite
-
Ceapa se curata de coaja, se spala, se taie solzisori si se presara cu sare si piper
-
Intr-un bol incapator se pun bucatelele de carne si se amesteca bine cu ceapa
-
Se pune peste carne si vinul si untul topit si se amesteca din nou bine
-
Se lasa bolul cu carne deoparte cat timp pregatim gratarul astfel incat carnea sa absoarba cat mai mult din ingredientele adaugate (cu cat mai mult cu atat mai bine)
-
Cand gratarul este gata, se infige carnea pe bete de lemn (pentru frigarui) si se pun pe gratar
-
Se servesc frigaruile calde
Frigarui – moi, zemoase, aromate si gustoase