Bisof – rasfat de iarna

Textul original al retetei: „1 l vin rosu, 100 g rom sau coniac, 150 g zahar, putina scortisoara, 12 cuisoare. Se pune vinul intr-o oala emailata, se adauga romul sau coniacul, zaharul, scortisoara si cuisoarele. Se pune pe foc si se tine pana incepe sa abureasca fara sa dea in clocot, ca sa nu se evapore alcoolul din vin. Se ia de pe foc , se strecoara si se serveste fierbinte.”
Sursa: Prepararea bauturilor in casa, N. Gherman, 1976
- 1 l vin rosu
- 100 ml rom sau coniac
- 150 g zahar
- putina scortisoara
- 12 cuisoare
-
Se pune vinul intr-o oala emailata
-
Se adauga romul sau coniacul, zaharul, scortisoara si cuisoarele
-
Se pune pe foc si se tine pana incepe sa abureasca fara sa dea in clocot, ca sa nu se evapore alcoolul din vin
-
Se ia de pe foc si se strecoara
-
Se serveste fierbinte
Bisof – rasfat in serile linistite de iarna