Cornuri foarte fragede si gustoase.

Textul original al retetei: „225 grame smantana, 225 g unt proaspat, ½ kg faina. Se face un aluat cu faina, smantana si jumatate din unt. Intinzi cu sucitorul, pui restul untului, strangi foaia in patru si repeti aceasta operatie de 4-5 ori, lasi apoi sa se odihneasca o ora. Intinzi apoi o foaie de grosimea unui centimetru, tai patrate si formezi cornuri, pe cari le umpli cu marmelada, le ungi cu ou si pui deasupra zahar si migdale sau nuci macinate; dai la cuptor.”
Sursa: Carte de bucate, D-na A. Petrini, 1927
- 225 g smantana
- 225 g unt
- 500 g faina
- marmelada
- 1 ou
- cateva linguri zahar tos
- cateva linguri migdale sau nuci macinate
- putin unt si faina pentru uns si tapetat tava
- putin zahar pudra
-
Se face un aluat din faina, smantana si jumatate din cantitatea de unt
-
Se intinde aluatul cu sucitorul, se imprastie pe intreaga suprafata a aluatului restul de unt, se strange foaia in patru si se framata usor astfel incat intreg untul sa fie incorporat in aluat
-
Aluatul se lasa sa se odihneasca 1 ora
-
Dupa ora de asteptare, pe o suprafata plana data cu faina se intinde aluatul intr-o foaie de aproximativ 1 centimetru
-
Se taie aluatul in patrate potrivite, se pune cate putina marmelada pe fiecare patrat si se ruleaza cornurile
-
Cornurile se aseaza distantate intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina
-
Oul se bate bine cu o furculita si cu o pensula de bucatarie sau un servetel se unge suprafata fiecarui corn cu ou, apoi se presara zahar tos si nucile sau migdalele macinate
-
Se pune tava in cuptor si se lasa pana se rumenesc usor cornurile
-
Cand sunt gata, cornurile se asaza pe platoul de servit si optional se pudreaza cu zahar
-
Se servesc
In reteta originala nu este indicat tipul de marmelada (eu am pus marmelada de caise).
Cornuri foarte fragede si gustoase.