CORNURI – ANUL 1927

CORNURI – ANUL 1927

Cornuri foarte fragede si gustoase.

CORNURI – 1927
Timp preparare
2 hrs 15 mins
 

Textul original al retetei: „225 grame smantana, 225 g unt proaspat, ½ kg faina. Se face un aluat cu faina, smantana si jumatate din unt. Intinzi cu sucitorul, pui restul untului, strangi foaia in patru si repeti aceasta operatie de 4-5 ori, lasi apoi sa se odihneasca o ora. Intinzi apoi o foaie de grosimea unui centimetru, tai patrate si formezi cornuri, pe cari le umpli cu marmelada, le ungi cu ou si pui deasupra zahar si migdale sau nuci macinate; dai la cuptor.”

Sursa: Carte de bucate, D-na A. Petrini, 1927

tip: Desert
pentru: 6
Ingrediente
  • 225 g smantana
  • 225 g unt
  • 500 g faina
  • marmelada
  • 1 ou
  • cateva linguri zahar tos
  • cateva linguri migdale sau nuci macinate
  • putin unt si faina pentru uns si tapetat tava
  • putin zahar pudra
Instructiuni
  1. Se face un aluat din faina, smantana si jumatate din cantitatea de unt

  2. Se intinde aluatul cu sucitorul, se imprastie pe intreaga suprafata a aluatului restul de unt, se strange foaia in patru si se framata usor astfel incat intreg untul sa fie incorporat in aluat

  3. Aluatul se lasa sa se odihneasca 1 ora

  4. Dupa ora de asteptare, pe o suprafata plana data cu faina se intinde aluatul intr-o foaie de aproximativ 1 centimetru

  5. Se taie aluatul in patrate potrivite, se pune cate putina marmelada pe fiecare patrat si se ruleaza cornurile

  6. Cornurile se aseaza distantate intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina

  7. Oul se bate bine  cu o furculita si cu o pensula de bucatarie sau un servetel se unge suprafata fiecarui corn cu ou, apoi se presara zahar tos si nucile sau migdalele macinate

  8. Se pune tava in cuptor si se lasa pana se rumenesc usor cornurile

  9. Cand sunt gata, cornurile se asaza pe platoul de servit si optional se pudreaza cu zahar

  10. Se servesc

Note reteta

In reteta originala nu este indicat tipul de marmelada (eu am pus marmelada de caise).
Cornuri foarte fragede si gustoase.


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.