Salata de banane – o salata foarte, foarte gustoasa. Un dulce aromat si bun.
Textul original al retetei: „8 banane coapte, 4 lingurite zahar tos, 4 lingurite rom, 400 g frisca, 100 g alune sau nuci proaspat prajite. Bananele coapte se curata de coaja si se taie rotocoale. Separat, intr-o tigaie se arde zaharul, se adauga apa pentru a obtine un sirop si dupa ce s-a racit, se adauga romul. Se toarna siropul de zahar ars peste banane, se acopera cu frisca batuta, proaspata, iar deasupra se presara alune sau nuci proaspat prajite si taiate marunt. Se tine putin la gheata, apoi se serveste. Este o salata de fructe foarte gustoasa si deosebit de hranitoare.”
Sursa: Salate, I. Logan, 1962
- 8 banane coapte
- 4 lingurite zahar tos
- 4 lingurite rom
- 400 g frisca
- 100 g alune sau nuci
-
Bananele coapte se curata de coaja si se taie rotocoale
-
Separat, intr-o tigaie se arde zaharul, se adauga apa pentru a obtine un sirop si dupa ce s-a racit, se adauga romul
-
Miezul de nuca sau alunele crude se prajesc putin intr-o tigaie apoi se zdrobesc
-
Pe platoul de servit, se aranjeaza intr-un strat rondelele de banane
-
Se toarna siropul de zahar ars peste rondelele de banane, se acopera cu frisca batuta, proaspata, iar deasupra se presara alunele sau nucile taiate marunt
-
Salata se tine putin la rece, apoi se serveste
Atentie! Punem rom si NU esenta de rom.
Daca nu avem rom il putem inlocui cu coniac.
Salata de banane- o salata foarte, foarte gustoasa.