SALATA DE BANANE – ANUL 1962

SALATA DE BANANE – ANUL 1962

Salata de banane – o salata foarte, foarte gustoasa. Un dulce aromat si bun.

SALATA DE BANANE – ANUL 1962
Timp preparare
30 mins
 

Textul original al retetei: „8 banane coapte, 4 lingurite zahar tos, 4 lingurite rom, 400 g frisca, 100 g alune sau nuci proaspat prajite. Bananele coapte se curata de coaja si se taie rotocoale. Separat, intr-o tigaie se arde zaharul, se adauga apa pentru a obtine un sirop si dupa ce s-a racit, se adauga romul. Se toarna siropul de zahar ars peste banane, se acopera cu frisca batuta, proaspata, iar deasupra se presara alune sau nuci proaspat prajite si taiate marunt. Se tine putin la gheata, apoi se serveste. Este o salata de fructe foarte gustoasa si deosebit de hranitoare.”

Sursa: Salate, I. Logan, 1962

tip: Desert
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 8 banane coapte
  • 4 lingurite zahar tos
  • 4 lingurite rom
  • 400 g frisca
  • 100 g alune sau nuci
Instructiuni
  1. Bananele coapte se curata de coaja si se taie rotocoale

  2. Separat, intr-o tigaie se arde zaharul, se adauga apa pentru a obtine un sirop si dupa ce s-a racit, se adauga romul

  3. Miezul de nuca sau alunele crude se prajesc putin intr-o tigaie apoi se zdrobesc

  4. Pe platoul de servit, se aranjeaza intr-un strat rondelele de banane

  5. Se toarna siropul de zahar ars peste rondelele de banane, se acopera cu frisca batuta, proaspata, iar deasupra se presara alunele sau nucile taiate marunt

  6. Salata se tine putin la rece, apoi se serveste

Note reteta

Atentie! Punem rom si NU esenta de rom.
Daca nu avem rom il putem inlocui cu coniac.
Salata de banane- o salata foarte, foarte gustoasa.


Related Posts

CRUSON DE BANANE – anul 1969

CRUSON DE BANANE – anul 1969

Facebook Cruson de banane pentru un moment de rasfat! textul original : „3 banane, 200 g zahar, ¾ l vin spumosSe curata de coaja 3 banane sanatoase, se taie felii sau cuburi, se presara cu zahar si se lasa la macerat timp de 8 ore, […]

INGHETATA DIN SIROP DE SMEURA – anul 1929

INGHETATA DIN SIROP DE SMEURA – anul 1929

Facebook O inghetata foarte buna si super racoritoare! textul original : „La un sfert kgr. sirop de zmeura, punem 3 sferturi kgr. apa, precum si zeama din 3 lamai, 4-5 linguri zahar pisat, toate bine mestecate si strecurate printr-un servet, apoi puse in cutia de […]



Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.