Cruson din vin alb cuportocale – o bautura foarte buna si foarte potrivita pentru zilele de iarna.
Textul original al retetei: „Se incalzesc pana la fierbere 6 linguri sirop de portocale cu 750 ml vin alb si un paharel de rom. Se serveste fierbinte. Cantitatea este suficienta pentru 6 persoane.”
- 1 portocala
- 6 linguri zahar
- 750 ml vin alb
- 1 paharel rom
-
Se pregateste un sirop de portocale astfel: se stoarce sucul de la o portocala in care se pun 6 linguri de zahar si se fierbe putin pe foc (pana se topeste zaharul)
-
In vinul alb se adauga 6 linguri de sirop de portocale si un paharel de rom
-
Se incalzeste vinul pana la fierbere (adica nu se lasa sa dea in clocot)
-
Crusonul se serveste fierbinte
Cantitatea de zahar poate varia in functie de gust (se degusta crusonul inainte de servire si daca mai e nevoie se mai adauga putin zahar)
Cruson din vin alb cu portocale – o bautura foarte buna si foarte potrivita pentru zilele de iarna.