Supa de patlagele rosii cu orez – o supa fina si gustoasa.
Textul original al retetei: "Pui la foc apa masurata dupa numarul de persoane. Pui sa fiarba in ea zarzavat: morcov, radacina de patrunjel, telina, o ceapa, sare. Cand acestea sunt fierte, le scoti, masori orez pentru cate persoane sunt, il alegi, il speli si-l pui in supa impreuna cu bulion de patlagele rosii cat crezi ca trebuie, dupa placere."
Sursa: Carte de bucate, Dna A. Petrini, 1927
- 1,5 l apa
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 2 linguri orez
- 4 linguri bulion
- sare
-
Zarzavatul (morcovul, radacina de patrunjel si telina) se curata, se spala si se taie in bucati mari (in 2-4 bucati fiecare)
-
Ceapa se curata si se spala (se lasa intreaga)
-
Zarzavatul si ceapa se pun la fiert in aproximativ 1,5 l apa in care am adaugat putina sare
-
Cand sunt fierte, zarzavatul si ceapa se scot din supa
-
Se pune in supa orezul si bulionul si se continua fierberea
-
Cand supa este gata (orezul este fiert), se potriveste de sare si se serveste
Cantitatea de bulion de rosii poate varia in functie de gust si de ce anume se foloseste: suc de rosii, rosii pasate, bulion etc.
Eu am folosit bulion de rosii facut in casa pe care l-am strecurat inainte sa il pun in supa astfel incat semintele si urmele de coji sa nu fie puse in supa.
Cand servim putem adauga cate o frunzulita de patrunjel in fiecare portie, pentru decor.
Supa de patlagele rosii cu orez – o supa fina si gustoasa.