SUPA DE PATLAGELE ROSII CU OREZ – ANUL 1927

SUPA DE PATLAGELE ROSII CU OREZ – ANUL 1927

Supa de patlagele rosii cu orez – o supa fina si gustoasa.

SUPA DE PATLAGELE ROSII CU OREZ - ANUL 1927
Timp preparare
1 hr 20 mins
 

Textul original al retetei: "Pui la foc apa masurata dupa numarul de persoane. Pui sa fiarba in ea zarzavat: morcov, radacina de patrunjel, telina, o ceapa, sare. Cand acestea sunt fierte, le scoti, masori orez pentru cate persoane sunt, il alegi, il speli si-l pui in supa impreuna cu bulion de patlagele rosii cat crezi ca trebuie, dupa placere."

Sursa: Carte de bucate, Dna A. Petrini, 1927

tip: Supa / Ciorba, Fel Principal
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 1,5 l apa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 4 linguri bulion
  • sare
Instructiuni
  1. Zarzavatul (morcovul, radacina de patrunjel si telina) se curata, se spala si se taie in bucati mari (in 2-4 bucati fiecare)

  2. Ceapa se curata si se spala (se lasa intreaga)

  3. Zarzavatul si ceapa se pun la fiert in aproximativ 1,5 l apa in care am adaugat putina sare

  4. Cand sunt fierte, zarzavatul si ceapa se scot din supa

  5. Se pune in supa orezul si bulionul si se continua fierberea

  6. Cand supa este gata (orezul este fiert), se potriveste de sare si se serveste

Note reteta

Cantitatea de bulion de rosii poate varia in functie de gust si de ce anume se foloseste: suc de rosii, rosii pasate, bulion etc.
Eu am folosit bulion de rosii facut in casa pe care l-am strecurat inainte sa il pun in supa astfel incat semintele si urmele de coji sa nu fie puse in supa.

Cand servim putem adauga cate o frunzulita de patrunjel in fiecare portie, pentru decor.

Supa de patlagele rosii cu orez – o supa fina si gustoasa.


Related Posts

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

Facebook Bors rusesc de post – inedit si foarte gustos! Textul original al retetei: „Se pune fasolea la fiert. In timp ce fierbe fasolea, se curate, se spala o sfecla rosie si se da prin razatoare. Se tae o varza mica, in firisoare subtiri, pe […]

VARZARI – ANUL 1940

VARZARI – ANUL 1940

Facebook Varzari – foarte fragede, gustoase si calde si reci. Gustare si de post. Textul original al retetei: „Se face un aluat din o jumatate de ceasca de untdelemn, o jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul sa fie potrivit de moale. […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.