Cartofi cu smantana – o gustare sau o garnitura pentru friptura foarte buna.
Textul original al retetei: "Se curata cartofii, se spala, se taie felii, se pun la fiert cu sare si apa, ca sa le cuprinda; cand sunt fierti, se scurge apa si se toarna peste ei 1-2 cesti smantana, o lingura de unt si putina verdeata tocata marunt, se lasa sa dea in clocot si se serveste."
Sursa: Carte de bucate, ed. III, Dna A. Petrini, est. 1927
- 6-7 cartofi potriviti ca marime
- 4 linguri smantana
- 50 g unt
- putin marar verde
- putin patrunjel verde
- sare
-
Se curata cartofii, se spala, se taie felii, se pun la fiert cu apa si sare
-
Cand cartofii sunt fierti, se scurge apa si se pune peste ei smantana, untul si mararul tocat marunt
-
Se amesteca usor si se lasa sa mai scada
-
Se pun cartofii cu smantana pe platoul de servit si se presara putin patrunjel verde tocat marunt
-
Se serveste gustarea
Cartofi cu smantana – o gustare sau o garnitura pentru friptura foarte buna.