Ciorba taraneasca de pasare – o ciorba foarte gustoasa.

Textul original al retetei: "Pentru 5 portii: 600 g pasare, 3 bucati morcov, 2 bucati pastarnac, 2 bucati ceapa, 5 bucati cartofi, 5 bucati rosii, 1 bucata dovlecel, 2 bucati ardei (gras), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 1 legatura leustean, 2 linguri bulion, 500 ml zeama de varza sau bors, 1 lingurita sare. Pasarea (taiata in portii) se spala si se pune sa fiarba, se ia spuma si se adauga zarzavatul si legumele taiate in triunghiuri si ceapa taiata marunt. Dupa ce au fiert bine, se adauga bulionul, rosiile si zeama de varza sau borsul. Se mai fierb inca 10 minute. Cand se serveste ciorba se adauga verdeata tocata marunt."
Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului, 1955
- 600 g pasare
- 3 morcovi
- 2 bucati pastarnac
- 2 cepe
- 5 cartofi
- 1 dovlecel
- 2 ardei grasi
- 2 linguri bulion
- 5 rosii
- 500 ml zeama de varza sau bors
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- sare
-
Se spala pasarea, se taie in portii, se pune sa fiarba si se ia spuma
-
Se adauga morcovii, pastarnacul, ceapa, cartofii, dovlecelul si ardeii, toate taiate marunt
-
Dupa ce au fiert bine, se adauga bulionul, rosiile taiate cubulete si zeama de varza sau borsul si se continua fierberea
-
Cand ciorba e gata se potriveste de sare si se adauga verdeata tocata marunt
-
Se serveste
Ca pasare eu am folosit gaina de tara.
Ciorba taraneasca de pasare – o ciorba foarte gustoasa.