CIORBA TARANEASCA DE PASARE – ANUL 1955

CIORBA TARANEASCA DE PASARE – ANUL 1955

Ciorba taraneasca de pasare – o ciorba foarte gustoasa.

CIORBA TARANEASCA DE PASARE - ANUL 1955
Timp preparare
2 hrs 10 mins
 

Textul original al retetei: "Pentru 5 portii: 600 g pasare, 3 bucati morcov, 2 bucati pastarnac, 2 bucati ceapa, 5 bucati cartofi, 5 bucati rosii, 1 bucata dovlecel, 2 bucati ardei (gras), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 1 legatura leustean, 2 linguri bulion, 500 ml zeama de varza sau bors, 1 lingurita sare. Pasarea (taiata in portii) se spala si se pune sa fiarba, se ia spuma si se adauga zarzavatul si legumele taiate in triunghiuri si ceapa taiata marunt. Dupa ce au fiert bine, se adauga bulionul, rosiile si zeama de varza sau borsul. Se mai fierb inca 10 minute. Cand se serveste ciorba se adauga verdeata tocata marunt."

Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului, 1955 

tip: Supa / Ciorba, Fel Principal
pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 600 g pasare
  • 3 morcovi
  • 2 bucati pastarnac
  • 2 cepe
  • 5 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri bulion
  • 5 rosii
  • 500 ml zeama de varza sau bors
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • sare
Instructiuni
  1. Se spala pasarea, se taie in portii, se pune sa fiarba si se ia spuma

  2. Se adauga morcovii, pastarnacul, ceapa, cartofii, dovlecelul si ardeii, toate taiate marunt

  3. Dupa ce au fiert bine, se adauga bulionul, rosiile taiate cubulete si zeama de varza sau borsul si se continua fierberea

  4. Cand ciorba e gata se potriveste de sare si se adauga verdeata tocata marunt

  5. Se serveste

Note reteta

Ca pasare eu am folosit gaina de tara.

Ciorba taraneasca de pasare – o ciorba foarte gustoasa.


Related Posts

BORS DE MARUNTAIE DE PASARE ANUL 1965

BORS DE MARUNTAIE DE PASARE ANUL 1965

Facebook Bors de maruntaie de pasare – o ciorba foarte gustoasa.

CIORBA DE FASOLE, CU COSTITA AFUMATA – ANUL 1955

CIORBA DE FASOLE, CU COSTITA AFUMATA – ANUL 1955

Facebook Ciorba de fasole, cu costita afumata – o ciorba foarte gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.