PRAJITURA DE DOVLEAC – ANUL 1958

PRAJITURA DE DOVLEAC – ANUL 1958

Prajitura de dovleac – o prajitura rapida, de sezon si buna.

PRAJITURA DE DOVLEAC - ANUL 1958
Timp preparare
40 mins
 

Textul original al retetei: "Frecam o lingura de unt sau de grasime cu doua linguri de zahar si cu doua oua. Amestecam cu o lingura de faina, doua linguri de nuci pisate si patru linguri de dovleac crud ras. Coacem prajitura intr-o tava unsa cu grasime."

Sursa: Sfaturi pentru gospodine, Madalina Brebu, 1958

tip: Desert
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 40 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri nuci pisate
  • 4 linguri dovleac crud ras
  • putin unt pentru uns tava
  • putin zahar pudra
Instructiuni
  1. Dovleacul crud, curatat de seminte si de coaja, se da pe razatoarea mare

  2. Miezul de nuca se piseaza

  3. Untul se freaca cu zaharul si cu ouale, apoi se adauga faina, nuca si dovleacul (4 linguri pline cu varf)

  4. Compozitia se pune intr-o tava potrivita unsa cu unt si se da la cuptor 

  5. Cand e gata, se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca

  6. Se taie prajitura in tava, in bucatele micute ce se aranjeaza frumos pe platoul de servit. Optional, se pudreaza suplimentar cu zahar.

  7. Se serveste

Note reteta

Din  cantitatile ingredientelor indicate in reteta rezulta destul de putina compozitie (care creste foarte putin in timpul coptului) si astfel trebuie pusa intr-o tava micuta...ca sa iasa o tava normala de aragaz trebuie facute cam 3 portii odata (de pus de 3 ori mai mult ingredientele).

In reteta originala nu este specificat insa optional se poate adauga putina esenta de vanilie sau putina scortisoara.

Prajitura de dovleac – o prajitura rapida, de sezon si buna.


Related Posts

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Print PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986 Timp preparare 30 mins Timp gatire 35 mins Timp total 1 hr 5 mins   Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.