Prajitura de dovleac – o prajitura rapida, de sezon si buna.

Textul original al retetei: "Frecam o lingura de unt sau de grasime cu doua linguri de zahar si cu doua oua. Amestecam cu o lingura de faina, doua linguri de nuci pisate si patru linguri de dovleac crud ras. Coacem prajitura intr-o tava unsa cu grasime."
Sursa: Sfaturi pentru gospodine, Madalina Brebu, 1958
- 40 g unt
- 2 linguri zahar
- 2 oua
- 1 lingura faina
- 2 linguri nuci pisate
- 4 linguri dovleac crud ras
- putin unt pentru uns tava
- putin zahar pudra
-
Dovleacul crud, curatat de seminte si de coaja, se da pe razatoarea mare
-
Miezul de nuca se piseaza
-
Untul se freaca cu zaharul si cu ouale, apoi se adauga faina, nuca si dovleacul (4 linguri pline cu varf)
-
Compozitia se pune intr-o tava potrivita unsa cu unt si se da la cuptor
-
Cand e gata, se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca
-
Se taie prajitura in tava, in bucatele micute ce se aranjeaza frumos pe platoul de servit. Optional, se pudreaza suplimentar cu zahar.
-
Se serveste
Din cantitatile ingredientelor indicate in reteta rezulta destul de putina compozitie (care creste foarte putin in timpul coptului) si astfel trebuie pusa intr-o tava micuta...ca sa iasa o tava normala de aragaz trebuie facute cam 3 portii odata (de pus de 3 ori mai mult ingredientele).
In reteta originala nu este specificat insa optional se poate adauga putina esenta de vanilie sau putina scortisoara.
Prajitura de dovleac – o prajitura rapida, de sezon si buna.