CURCAN CU MASLINE – ANUL 1955

CURCAN CU MASLINE – ANUL 1955

Curcan cu masline – o mancarica foarte gustoasa.

CURCAN CU MASLINE- ANUL 1955
Timp preparare
1 hr 20 mins
 

Textul original al retetei: "1 kg curcan, ½ pahar untura, 25 bucati masline, 2 bucati ceapa, 2 bucati morcov, ¼ bucata telina, ½ pahar bulion, 1 lingura faina, 1 paharel vin (negru), 1 lingurita sare, ¼ lamii. Carnea de curcan (de preferat pulpe dinapoi) se taie in bucati (cate una la portie) si se prajeste in untura incinsa. Se rumeneste faina in restul de untura apoi se adauga ceapa si zarzavatul (taiat marunt), se sting cu bulion, boia si apa si se lasa sa fiarba 30 minute. Se strecoara sosul, se adauga la carnea prajita si se lasa sa fiarba la foc moale. Maslinele se oparesc, se spala in apa rece si se adauga in sos, lasand sa mai fiarba putin impreuna. La urma se adauga vinul negru. La fiecare portie se serveste si o felie de lamaie."

Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului, 1955

tip: Fel Principal
pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 1 kg carne de curcan (pulpe)
  • 1/2 pahar untura
  • 1 lingura faina
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1/2 pahar bulion
  • 25 masline
  • 1 paharel vin negru
  • sare
  • 1/4 lamaie
Instructiuni
  1. Se spala carnea de curcan, se dezoseaza si se taie bucatele mai mici

  2. Carnea de curcan se prajeste in putina untura incinsa

  3. Ceapa se taie solzisori, morcovii rondele si telina cubulete

  4. Separat, se rumeneste faina in restul de untura apoi se adauga ceapa, morcovul si telina si se lasa sa se rumeneasca putin apoi se sting cu bulion si apa si se lasa sa fiarba 30 minute

  5. Se strecoara sosul, se adauga carnea prajita si se lasa sa fiarba la foc moale

  6. Maslinele se oparesc, se spala in apa rece, optional se taie in feliute si se adauga in sos, lasand sa mai fiarba putin impreuna

  7. La urma se adauga vinul negru si se lasa sa mai fiarba sosul pentru a se evapora alcoolul

  8. La final, se potriveste de sare 

  9. La fiecare portie se serveste si o felie de lamaie

Note reteta

Eu am folosit curcan de tara si  masline fara samburi Kalamata.

Curcan cu masline - o mancarica foarte gustoasa.


Related Posts

CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935

CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935

Facebook Chiftele prajite – simple si gustoase!

GASCA CU VARZA ACRA – ANII 1930

GASCA CU VARZA ACRA – ANII 1930

Facebook Gasca cu varza acra – o mancare excelenta. Foarte gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.