SNITURI CU MARMELADA – ANUL 1936

SNITURI CU MARMELADA – ANUL 1936

Snituri cu marmelada – prajiturele foarte fragede si bune.

SNITURI CU MARMELADA -ANUL 1936
Timp preparare
40 mins
 

Textul original al retetei: "Proportii: 250 gr. faina, 300 gr. unt, 100 gr. migdale prajite date prin masina, 100 gr. zahar, vanilie, coaja de lamaie. Se framanta bine, se intinde si se pun la copt. Cand sunt gata coapte se taie frumos si se unesc doua bucati avand la mijloc marmelada. Marimea lor e de 10-12 cm. lungi pe 4-5 cm. Se presara cu zahar, iar, altele se glaseaza cu un serbet de coloare si se presara cu fisticuri."

Sursa: Dulciuri, Maria General Dobrescu, est. 1936

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 250 g faina
  • 300 g unt
  • 100 g migdale
  • 100 g zahar
  • vanilie
  • coaja lamaie
  • putin ulei
  • putina faina pentru tapetat tava
  • putin zahar pudra vanilat
Instructiuni
  1. Migdalele se macina cu ajutorul unei rasnite si apoi se pun intr-o tigaie si se rumenesc foarte putin

  2. Din faina, unt, migdale, zahar, putina vanilie si putina coaja rasa de lamaie se face o coca care se framanta bine

  3. Coca se intinde cu mana, uniform, intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se intinde cu mana intrucat este o coca foarte frageda.

  4. Se da la cuptor si se lasa sa se coaca

  5. Se taie in tava in bucati mai mari (10-12 cm X 4-5 cm), si se scoate usor cate o bucata din tava

  6. Bucatile mari scoase din tava se unesc cate doua punand la mijloc marmelada si apoi se taie in bucatele mai mici

  7. Se pudreaza cu zahar vanilat si se asaza frumos pe platoul de servit

Note reteta

Eu am folosit marmelada de caise. Aceste prajiturele se pudreaza cu zahar sau se pot glasa cu un serbet frumos colorat si se presara cu fisticuri asa cum este indicat in reteta originala.

Snituri cu marmelada – prajiturele foarte fragede si bune care merg de minune la o cafea sau la un ceai.


Related Posts

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Print PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986 Timp preparare 30 mins Timp gatire 35 mins Timp total 1 hr 5 mins   Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.