Snituri cu marmelada – prajiturele foarte fragede si bune.

Textul original al retetei: "Proportii: 250 gr. faina, 300 gr. unt, 100 gr. migdale prajite date prin masina, 100 gr. zahar, vanilie, coaja de lamaie. Se framanta bine, se intinde si se pun la copt. Cand sunt gata coapte se taie frumos si se unesc doua bucati avand la mijloc marmelada. Marimea lor e de 10-12 cm. lungi pe 4-5 cm. Se presara cu zahar, iar, altele se glaseaza cu un serbet de coloare si se presara cu fisticuri."
Sursa: Dulciuri, Maria General Dobrescu, est. 1936
- 250 g faina
- 300 g unt
- 100 g migdale
- 100 g zahar
- vanilie
- coaja lamaie
- putin ulei
- putina faina pentru tapetat tava
- putin zahar pudra vanilat
-
Migdalele se macina cu ajutorul unei rasnite si apoi se pun intr-o tigaie si se rumenesc foarte putin
-
Din faina, unt, migdale, zahar, putina vanilie si putina coaja rasa de lamaie se face o coca care se framanta bine
-
Coca se intinde cu mana, uniform, intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se intinde cu mana intrucat este o coca foarte frageda.
-
Se da la cuptor si se lasa sa se coaca
-
Se taie in tava in bucati mai mari (10-12 cm X 4-5 cm), si se scoate usor cate o bucata din tava
-
Bucatile mari scoase din tava se unesc cate doua punand la mijloc marmelada si apoi se taie in bucatele mai mici
-
Se pudreaza cu zahar vanilat si se asaza frumos pe platoul de servit
Eu am folosit marmelada de caise. Aceste prajiturele se pudreaza cu zahar sau se pot glasa cu un serbet frumos colorat si se presara cu fisticuri asa cum este indicat in reteta originala.
Snituri cu marmelada – prajiturele foarte fragede si bune care merg de minune la o cafea sau la un ceai.