SARMALUTE IN MARAR SI PATRUNJEL – PERIOADA 1929-1948

SARMALUTE IN MARAR SI PATRUNJEL – PERIOADA 1929-1948

Sarmalute in marar si patrunjel – foarte gustoase…cu siguranta o supriza placuta la masa!

SARMALUTE IN MARAR SI PATRUNJEL - PERIOADA 1929-1948
Timp preparare
1 hr
 

Textul original al retetei:

"Sarmalute in marar si patrunjel. Tocam carnea si-o preparam la fel ca pentru sarmalute in foi de vita (tocatura de miel sau de vitel in care am pus: un praf piper, putin orez, putin pesmet, 1-2 oua). Alegem si spalam patrunjel si marar verde si-l tocam marunt. Formam gogosele din tocatura mai mari ca nuca, le tavalim in mararul si patrunjelul tocat si le asezam intr-o cratita apoi turnam sos de ceapa si-o punem la cuptor. Se serveste cu smantana sau iaurd.

Sos de ceapa: facem rantas cu o lingura jumatate de grasime si o lingura rasa de faina; rumenindu-se adaogam 2 cepe taiate marunt si o lingura de zahar. Dupa ce se rumeneste, punem peste rantas apa calda sau supa de vaca, mestecand, mai punem sare si lasam sa fiarba."

Sursa: Carte de bucate, Eliza St. Popescu, est. 1929-1948

tip: Fel Principal
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 300 g carne de vita
  • putin piper macinat
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 2 cepe
  • 1 lingura zahar
  • putina sare
  • smantana pentru servit
Instructiuni
  1. Carnea de vita se toaca cu masina de tocat si se amesteca cu un praf de piper, orezul, pesmetul, oul si putina sare si se amesteca bine. Se formeaza bilute mai mari putin ca nuca

  2. Se formeaza sarmalutele tavalind bilutele de carne pe toate partile prin mararul si patrunjelul tocat marunt

  3. Sarmalutele se pun una langa alta intr-o tava

  4. Separat, se pregateste un sos de ceapa astfel: in uleiul incins, se rumeneste faina amestecand bine astfel incat sa nu avem cocoloase, se adauga ceapa tocata marunt si zaharul. Se lasa sa se rumeneasca putin ceapa apoi se stinge cu apa, se adauga sare si se lasa sa mai fiarba putin

  5. Sosul de ceapa se toarna usor peste sarmalute si se da tava la cuptor pana cand sarmalutele sunt bine facute

  6. Cand sunt gata, sarmalutele se servesc cu smantana

Note reteta

Asa cum indica si reteta originala aceste sarmalute pot fi pregatite si din carne de miel.

Sarmalute in marar si patrunjel – foarte gustoase…cu siguranta o supriza placuta la masa!


Related Posts

CIORBA A LA GREQUE DE VITEL – ANUL 1938

CIORBA A LA GREQUE DE VITEL – ANUL 1938

Facebook Ciorba a la greque de vitel – o ciorba fina si foarte gustoasa.

CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935

CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935

Facebook Chiftele prajite – simple si gustoase!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.