PRAJITURA CU RAHAT – PERIOADA 1929-1948

PRAJITURA CU RAHAT – PERIOADA 1929-1948

Prajitura cu rahat – o prajitura rapid de pregatit, fina si gustoasa.

PRAJITURA CU RAHAT - PERIOADA 1929-1948
Timp preparare
40 mins
 

Textul original al retetei: "12 albusuri, cu 12 linguri zahar pudra se bat spuma groasa, se adauga 6 linguri faina, apoi coaja si zeama de la o lamaie, se toarna compozitia intr-o forma tapetata (jumatate din compozitie) se taie frumos rahatul (250 gr) se toarna si restul compozitiei si se coace la foc iute."

Sursa: Carte de bucate, Eliza St. Popescu, est. 1929-1948

tip: Desert
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 12 albusuri
  • putina sare
  • 12 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 1 lamaie
  • 250 g rahat
  • putin ulei sau unt
  • putina faina
  • putin zahar pudra vanilat
Instructiuni
  1. Cu ajutorul unui mixer se bat albusurile spuma (adaugam si putina sare pentru a obtine o spuma ferma)

  2. Se adauga in spuma de albusuri, putin cate putin, zaharul pudra, faina, coaja rasa si zeama de la o lamaie continuand sa amestecam cu mixerul

  3. Separat, se taie rahatul cubulete care apoi se dau prin faina

  4. Se unge o tava cu putin ulei sau unt si se tapeteaza cu faina

  5. Se toarna in tava jumatate din compozitie, se presara pe deasupra cubuletele de rahat si apoi se toarna restul de compozitie netezind frumos suprafata

  6. Se pune prajitura la cuptor si se lasa sa se rumeneasca putin

  7. Se lasa sa se raceasca si cu un cutit (cu lama umezita in apa) se taie prajitura in tava in dreptunghiuri mici (sau o alta forma dorita)

  8. Se aseaza bucatelele de prajitura pe platoul de servit, se pudreaza cu zahar vanilat 

  9. Se serveste prajitura

Note reteta

Prajitura cu rahat – o prajitura rapid de pregatit, fina si buna.


Related Posts

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar pudra, 4 linguri faina, coaja rasa de la ½ lamaieMeringul: 2-3 albusuri, 100-150 g zaharFructele: capsune, fragi sau zmeura (cantitatea si sortimentul […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.