CHIFTELE PUFOASE – ANUL 1958

CHIFTELE PUFOASE – ANUL 1958

Chiftele pufoase – intr-adevar pufoase si gustoase.

CHIFTELE PUFOASE - ANUL 1958
Timp preparare
45 mins
 

Textul original al retetei: "Dam carnea de vita de doua ori prin masina de tocat impreuna cu o bucatica de slanina, cu o ceapa, prajita deschis sau cruda, si cu miez de piine muiat si stors bine. Oparim tocatura cu putina apa clocotita, apoi o amestecam cu verdeata, ou, sau cartof ras, sare si piper. Framantam bine tocatura si, ca sa fie mai pufoasa adaugam doua linguri de smintina sau putin untdelemn. Dupa dorinta se poate pune putin usturoi pisat sau cimbru. Facem cu mina uda chiftelele, le tavalim prin pesmet, le dam forma in mana si le prajim. Chiftelele le putem face si pane, adica trecute prin faina, apoi muiate in ou batut si date prin pesmet. Sint de asemenea foarte bune si aspectoase chiftelele muiate in aluat de clatite si prajite imediat. Untura in care prajim chiftelele trebuie sa fie foarte incinsa; astfel carnea ramane inauntru frageda si chifteaua prinde la suprafata o pojghita rumena, care impiedica sucurile carnii sa se scurga in tigaie."

Sursa: Sfaturi pentru gospodine, Madalina Brebu, 1958

tip: Fel Principal
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 500 g carne vita
  • 50 g slanina porc (grasime)
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 felie paine
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantana
  • cateva fire verdeata (marar si patrunjel)
Instructiuni
  1. Carnea de vita, slanina, ceapa, usturoiul si painea (inmuiata in apa si stoarsa bine) se dau prin masina de tocat carne

  2. Tocatura de mai sus se pune intr-un castron incapator, se toarna peste ea apa fierbinte si se amesteca usor cu o lingura apoi toata aceasta compozitie se pune intr-o strecuratoare incapatoare astfel incat surplusul de zeama sa se scurga usor. La final, tocatura scursa de zeama trebuie sa fie foarte pufoasa

  3. Se adauga oul, sare, piper, smantana si verdeata tocata marunt si se amesteca

  4. Se ia cu mana din compozitie, se da prin pesmet si se formeaza chiftele

  5. Se prajesc chiftelele in ulei incins bine si cand sunt bine rumenite pe ambele parti se pun pe un platou, pe hartie de bucatarie, ca sa abosoarba surplusul de ulei

  6. La final, se aranjeaza chiftelele pe platoul de servit si se servesc

Note reteta

Chiftele pufoase – intr-adevar pufoase si gustoase.


Related Posts

CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935

CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935

Facebook Chiftele prajite – simple si gustoase!

GASCA CU VARZA ACRA – ANII 1930

GASCA CU VARZA ACRA – ANII 1930

Facebook Gasca cu varza acra – o mancare excelenta. Foarte gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.