PRAJITURA DE PERE – ANUL 1940

PRAJITURA DE PERE – ANUL 1940

Prajitura de pere – o prajitura simplu de pregatit si foarte buna.

PRAJITURA DE PERE
Timp preparare
20 mins
Timp gatire
40 mins
Timp total
1 hr
 

Textul original al retetei: "Se amesteca 125 gr. nuci sau migdale cu 185 gr. zahar, 3 albuse batute, se adauga 3 pere fierte in compot legat bine, tocate si scurse, 20 gr. unt topit, se toarna compozitia in forme mici unse si presarate cu nuci si se coc la cuptorul masinei cu aragaz."

Sursa: Agenda Galeries Lafayette Socec & Co SA, 1940

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 3 pere
  • 3 linguri zahar
  • 125 g migdale
  • 185 g zahar pudra
  • 3 albuse
  • putina sare
  • 20 g unt
  • putin unt suplimentar pentru uns tavile
  • 1-2 linguri miez de nuca
Instructiuni
  1. Se pregateste un compot de pere astfel: perele se curata de coaja, de seminte, se taie in bucati si se pun la fiert cu apa cat sa le acopere si cu 3 linguri de zahar

  2. Cand compotul este gata, se scot perele, se scurg si se taie cubulete mici

  3. Cu o rasnita se piseaza migdalele si apoi separat se piseaza miezul de nuca

  4. Cu ajutorul unui mixer, albusele de oua se bat spuma (se adauga si putina sare pentru a obtine o spuma ferma)

  5. Migdalele pisate se amesteca cu zaharul pudra si cu albusele batute spuma, apoi se adauga cubuletele de pere si untul topit si racit

  6. Se ung cu unt tavite mici individuale, se toarna compozitia si se presara pe deasupra miezul de nuca pisat

  7.  Se pun tavitele la cuptor pana cand compozitia se rumeneste frumos

  8. Se serveste prajitura

Note reteta

Prajitura de pere – o prajitura simplu de pregatit si foarte gustoasa.


Related Posts

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar pudra, 4 linguri faina, coaja rasa de la ½ lamaieMeringul: 2-3 albusuri, 100-150 g zaharFructele: capsune, fragi sau zmeura (cantitatea si sortimentul […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.