OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa!

5 from 1 vote
omleta cu macaroane
OMLETA DE MACAROANE - ANUL 1940
Timp preparare
20 mins
 

Textul original al retetei: "Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 lingura faina, 1 lingura cascaval ras si sare. Se toarna peste macaroane, se frige, se rastoarna pe un capac uns cu unt si se pune din nou in tigaie sa se friga si partea cealalta."

Sursa: Agenda Galeries Lafayette Socec & Co SA, 1940

tip: Gustare
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 100 g paste (tagliatelle)
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingura sos tomate
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cascaval ras
  • putina sare
  • putin ulei
Instructiuni
  1. se pun pastele la fiert in apa fierbinte cu putin ulei si putina sare

  2. cand pastele sunt fierte, se scurg de apa in care au fiert si se pun in untul incins intr-o tigaie pentru a se rumeni putin

  3. separat, intr-un bol se bat ouale cu sosul de tomate, laptele, faina, cascavalul ras si putina sare

  4. compozitia cu oua se toarna uniform in tigaie, peste macaroane. Pentru cateva minute lasam tigaia acoperita cu un capac, apoi luam capacul

  5. din cand in cand, se verifica daca s-a rumenit omleta in partea de dedesubt ridicand-o usor intr-o parte si cand este frumos rumenita se pune o farfurie mare deasupra tigaii si se rastoarna omleta pe farfurie, apoi se pune din nou omleta in tigaie astfel incat sa se rumeneasca si pe cealalta parte

  6. omleta este gata cand este frumos rumenita pe ambele parti

  7. se serveste

Note reteta

O omleta inedita, fina si gustoasa!


Related Posts

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

VARZARI – ANUL 1940

VARZARI – ANUL 1940

Facebook Varzari – foarte fragede, gustoase si calde si reci. Gustare si de post. Textul original al retetei: „Se face un aluat din o jumatate de ceasca de untdelemn, o jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul sa fie potrivit de moale. […]



3 thoughts on “OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940”

    • Multumesc frumos pentru recomandare!…corect, sunt super rapide si foarte, foarte gustoase..eu clar sunt indragostita iremediabil de retetele istorice 🙂

  • 5 stars
    Definitiv voi găti aceste Rețete, abia le-am descoperit; sint sigura ca sint delicioase! doresc sa cumpăr cartea ; multumesc , ce frumos sa putem găti Rețete românești , originale;

Lasă un răspuns la Cati C Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.