TURTITE DE MALAI – ANUL 1962

TURTITE DE MALAI – ANUL 1962

TURTITE DE MALAI – o prajiturica fina, foarte buna…cu gust rustic.

TURTITE DE MALAI - ANUL 1962
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
30 mins
Timp total
40 mins
 

Textul original al retetei: "250 g zahar pudra, 125 g malai, 125 g faina, 200 g unt, coaja de lamaie, 1 pahar de lapte, sare, smantana. Se freaca bine zaharul pudra cu malai, faina, unt, coaja de lamaie, putin lapte si sare pana cand se obtine un aluat. Se intinde si se taie patratele. Se coc la cuptor. Se servesc cu zahar pudra si smintina."

Sursa: Bucatarie rapida, Elena Marinescu, 1962

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 250 g zahar pudra
  • 125 g malai
  • 125 g faina
  • 200 g unt
  • putina coaja rasa de lamaie
  • 1 pahar lapte (250 ml)
  • putina sare
  • cateva linguri smantana
  • putin zahar pudra
  • putin ulei
Instructiuni
  1. se amesteca zaharul pudra cu malaiul, faina, untul taiat cubulete, coaja rasa de lamaie, laptele si sarea pana se obtine o compozitie omogena

  2. se toarna compozitia, uniform, intr-o tava unsa cu ulei si se pune la cuptor pentru aproximativ 30 minute 

  3. se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca

  4. se taie patratele, se aseaza pe platoul de servit si se pudreaza cu zahar

  5. se serveste (optional cu smantana)

Note reteta

In reteta originala este indicat un pahar cu lapte. Eu am pus un pahar de lapte de 250 ml. Punand aceasta cantitate de lapte nu se obtine o coca care poate fi intinsa si taiata patratele cum este specificat in reteta originala, ci se obtine o pasta moale care poate fi turnata in tava, coapta si abia apoi taiata patratele. Probabil ca in reteta originala se refera la un pahar mai mic de lapte.
TURTITE DE MALAI – o prajiturica fina, foarte buna, cu gust rustic


Related Posts

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Print PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986 Timp preparare 30 mins Timp gatire 35 mins Timp total 1 hr 5 mins   Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar […]

MAGIUN DE PRUNE CU MAMALIGA – ANUL 1942

MAGIUN DE PRUNE CU MAMALIGA – ANUL 1942

Facebook Magiun de prune cu mamaliga – dietetic și foarte gustos.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.