CORNULETE DE MERE – PERIOADA 1929-1948

CORNULETE DE MERE – PERIOADA 1929-1948

Cornulete de mere – parfumate si gustoase! O surpriza foarte placuta la desert…

CORNULETE DE MERE - PERIOADA 1929-1948
Timp preparare
1 hr 15 mins
 

Textul original al retetei: "1 kg. mere, 600 gr. zahar, zeama dela o lamaie, 100 gr. migdale curatate si taiate in lung, coaja de portocala. Se rad merele curatate, se pun intr-o cratita odata cu zaharul, se pune pe foc si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Cand e aproape sa se lege, se adauga zeama de lamaie, migdalele, coaja de portocala taiata marunt, se lasa sa se raceasca si se formeaza cornulete mici tavalite in zahar."

Sursa: carte de bucate, Eliza St. Popescu, est. perioada 1929-1948

tip: Desert
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 1 kg mere
  • 600 g zahar
  • 1 lamaie
  • putina coaja rasa de portocala
  • 100 g migdale
  • zahar pudra
Instructiuni
  1. Se spala merele, se dau prin razatoare si se pun la foc impreuna cu zaharul. Se amesteca foarte frecvent avand grija sa nu se lipeasca

  2. Se pun migdalele pe foc in apa fierbinte si se lasa cateva minute pana se ridica la suprafata, apoi se curata de coaja si se taie cu cutitul fiecare migdala in lung in cateva bucati

  3. Cand compozitia de mere cu zahar e aproape sa se lege, se adauga zeama de la o lamaie, migdalele si putina coaja rasa de portocala. Se amesteca totul si se mai lasa putin pe foc

  4. Cand e gata (e bine legata), compozitia se pune in alt vas si se lasa sa se raceasca

  5. Cand e rece, se ia in mana cate putina compozitie, se da prin zahar pudra si se formeaza cate un cornulet

  6. Cornuletele se aseaza frumos pe platoul de servit si se mai dau suplimentar cu zahar pudra

  7. Se servesc

Note reteta

Compozitia de mere rece este destul de lipicioasa tocmai de aceea trebuie sa folosim zahar pudra pentru a putea modela cornulete.
Putem servi aceste cornulete imediat dar si pe parcursul mai multor zile (cu cat stau mai mult cu atat se intaresc mai bine).
Cornulete de mere – parfumate si gustoase! O surpriza foarte placuta la desert…si de post!


Related Posts

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

Facebook Prajitura cu sirop de portocale – o prajitura usor de pregatit, foarte gustoasa si foarte aromata.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.