MANCARICA DE PUI CA LA COTNARI – ANUL 1964

MANCARICA DE PUI CA LA COTNARI – ANUL 1964

Mancarica de pui ca la Cotnari – o mancarica de vara foarte gustoasa!

MANCARICA DE PUI CA LA COTNARI - anul 1964
Timp preparare
20 mins
Timp gatire
1 hr 20 mins
Timp total
1 hr 40 mins
 

Textul original al retetei: "1 pui mare, o lingura de unt, 2 cepe, 2 ardei grasi, 4-5 rosii mari, 1 pahar de vin de Cotnari, 1 lingura verdeata tocata, 3-4 linguri de smantana, sare. Se fac 8 portii dintr-un pui mare. Se rumenesc in unt, impreuna cu 2 cepe taiate marunt. Se adauga 2 ardei grasi, taiati ca fideaua. Se lasa sa se moaie impreuna cu carnea. Se stinge totul cu un pahar de vin “Grasa de Cotnari” si se lasa sa fiarba putin impreuna. Se adauga cateva rosii frumoase, spalate si rupte in 4 , marar, patrunjel, sare si cateva linguri de smantana. Se lasa pe foc pana da in fiert si apoi se da la cuptor, sa scada putin. Se serveste cu mamaliguta.”

Sursa: Indrumari practice pentru tinerele gospodine, Elena M. Herovanu, 1964

tip: Fel Principal
pentru: 8 persoane
Ingrediente
  • 1 pui mare
  • 1 lingura unt
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 4-5 rosii mari
  • 1 pahar vin "Grasa de Cotnari"
  • verdeata (marar si patrunjel)
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
Instructiuni
  1. se spala puiul si se taie in bucati

  2. bucatile de pui se rumenesc in unt, impreuna cu 2 cepe taiate marunt

  3. se adauga 2 ardei grasi taiati fideluta si se lasa sa fiarba impreuna cu carnea pana cand ardeiul se inmoaie

  4. se stinge totul cu un pahar de vin “Grasa de Cotnari” si se lasa sa fiarba putin impreuna

  5. se adauga rosiile spalate si taiate in patru, verdeata tocata marunt (marar si patrunjel), sare si smantana

  6. se lasa pe foc pana da in fiert si apoi se da la cuptor sa mai scada

  7. cand e gata, se presara suplimentar verdeata tocata marunt pe deasupra si se serveste cu mamaliguta

Note reteta

Mancarica de pui ca la Cotnari - o mancarica de vara foarte gustoasa!


Related Posts

CARNATI FARA PIELE, MITITEI – ANUL 1908

CARNATI FARA PIELE, MITITEI – ANUL 1908

Facebook Mititei cu o consistenta foarte buna, cu gust inedit si bun. Textul original al retetei: „Tocam marunt carnea de porc ori de vaca, ii dam sare si piper ori ardeiul trebuitor, apoi o amestecam cu tocatura de slanina si de ceapa, luam si nitica […]

IAHNIE DE DOVLECEI – ANUL 1912

IAHNIE DE DOVLECEI – ANUL 1912

Facebook Iahnie de dovlecei – o mancarica de sezon foarte, foarte gustoasa! Textul original al retetei: „Se curata si se taie roate, se prajesc in unt-de-lemn, apoi li se adaoga marar, patrunjel, cimbru, sare, piper, putin vin, bulion de patlagele, ceapa tocata, apa pana se […]



Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.