GOGOSI (SPRITZKRAPFEN) – ANUL 1934

GOGOSI (SPRITZKRAPFEN) – ANUL 1934

Gogosi (Spritzkrapfen) – simple si gustoase!

5 from 1 vote
GOGOSI (SPRITZKRAPFEN)
GOGOSI (SPRITZKRAPFEN) - ANUL 1934
Timp preparare
1 hr
 

Textul original al retetei: "Pui sa fiarba 1 pahar mare de apa cu o bucatica de zahar; cand fierbe apa, pui in ea faina de aur “Herdan”, masurata cu acelasi pahar, amesteci cu o lingura de lemn si le tragi la o parte; cand s-a facut pasta, lasi sa se racoreasca, cand poti suferi degetul in ea, pui putina sare si 5 oua unul dupa altul, amestecand bine dupa fiecare ou. Pui intr-o tigaie sau o oala mai adanca sa se infierbante, grasime sau untdelemn mai mult. Cand untura e fierbinte, iei cu o lingurita aluat si pui in grasime. Cand gogosile sunt gata, presari zahar fin peste ele."

Sursa: Carte de bucate “Florica”, Augusta Sarariu, 1934 

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 1 pahar de 250 ml apa
  • 50 g zahar
  • 160 g faina (adica 1 pahar de 250 ml plin cu faina)
  • putina sare
  • 5 oua
  • zahar pudra vanilat
  • 1-2 pahare ulei
Instructiuni
  1. Se pune apa cu zaharul la fiert

  2. Cand fierbe apa, se adauga usor faina amestecand incontinuu cu o lingura de lemn pana cand compozitia se face ca o pasta

  3. Se ia aceasta pasta de pe foc si se lasa sa se raceasca

  4. Cand pasta s-a racit (e doar foarte putin calduta) se adauga putina sare si ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou

  5. Se pune uleiul intr-o tigaie mai adanca si cand este fierbinte se pune cu o lingura din compozitia de gogosi (lingura langa lingura fara sa se atinga intre ele)

  6. Se rumenesc bine gogosile pe o parte si pe alta, se scot pe un platou pe un servetel de bucatarie (ca sa absoarba din ulei) si se pudreaza cu zahar vanilat

  7. La final, se aseaza frumos gogosile pe platoul de servit, se mai pudreaza suplimentar cu zahar vanilat si se servesc

Note reteta

In reteta originala este indicat sa se puna compozitia de gogosi in tigaie la prajit cu o lingurita; mie mi s-a parut ca sunt foarte mici asa si astfel am decis sa pun compozitia cu o lingura.

Gogosi (Spritzkrapfen) – simple si gustoase!



4 thoughts on “GOGOSI (SPRITZKRAPFEN) – ANUL 1934”

  • Va apreciez ptr produsele originale care le redescoperit si sunteti amabili sa ni le împărtășit si noua ..Felicitări. sunt adepta originalului .si împreună vom duce mai departe cultura din GASTRONOMIA înaintașilor nostri

    • Va multumim frumos! Vom avea foarte multe suprize placute…de fapt, fiecare reteta e o supriza placuta! si da, asa ne dorim si noi sa transmitem mai departe, urmasilor nostri, bucatele strabunilor 🙂

      • 5 stars
        apreciez n mod deosebit ca ne delectati timpul cu retete stravech, acum am descoperit siteul dvs, felicitari si o sa caut si alte retete, sper sa aveti un site bogat cu informatii de acest gen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.