PRAJITURA CU PRUNE – ANUL 1936

PRAJITURA CU PRUNE – ANUL 1936

Prajitura cu prune – delicioasa, parfumata si frumoasa!

PRAJITURA CU PRUNE - ANUL 1936
Timp preparare
15 mins
Timp gatire
45 mins
Timp total
1 hr
 

Textul original al retetei: "1. Fac un aluat cu: 150 gr. unt, 300 gr. faina, 75 gr. zahar, un paharel de coniac. 2. Pun sa se coaca si cand e copt, pun pe deasupra foarte des prune jumatati care a stat inainte la cuptor muiate in zahar"

Sursa: Cum sa mancam bine si eftin? Specialitati culinare inedite. Alex N. Pascu, 1936 

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 150 g unt
  • 300 g faina alba
  • 175 g zahar
  • 1 paharel coniac
  • putin ulei
  • 500 g prune
Instructiuni
  1. Se face un aluat din 150 g unt, 300 g faina, 75 g zahar, 1 paharel coniac

  2. Intr-o tava unsa cu ulei, se pune tot aluatul si il intindem cu mana pe toata suprafata tavii (intrucat este un aluat foarte fraged spre sfaramicios)

  3. Se pune aluatul la cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos (aproximativ 30 min)

  4. Cand este gata aluatul, se scoate din cuptor si se lasa deoparte

  5. Prunele se spala si li se scot samburii spargandu-le in doua

  6. Jumatatile de prune se pun intr-o tava iar peste ele se presara 100 g zahar si se amesteca bine (prunele sa fie bine tavalite prin zahar) si se pun la cuptor aprox 15 minute, pana se inmoaie putin si isi lasa suc

  7. Cand prunele sunt gata, cu ajutorul unei spatule se pun jumatatile de prune peste aluat, una langa alta, cu partea plata in jos pana se acopera intreaga suprafata a aluatului

  8. Siropul ramas in tava in care au fost prunele la cuptor se scurge usor pe intreaga suprafata a prajiturii (peste aluatul cu prune)

  9. Se taie prajitura in dreptunghiuri care sa contina 2 jumatati de pruna si se aranjeaza frumos pe un platou

  10. Se serveste

Note reteta

Inainte de a incepe pregatirea prajiturii, untul se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei ca sa se inmoaie bine.

Consumata imediat aceasta prajitura are blatul fraged, putin insiropat si crocant; cu cat o lasam insa mai mult cu atat blatul absoarbe cat mai mult sucul prunelor cu zahar si devine mai insiropat.
Prajitura cu prune – delicioasa, parfumata si frumoasa!


Related Posts

CASTANE IMITATE – anul 1929

CASTANE IMITATE – anul 1929

Facebook Castane imitate – delicate, fine, gustoase si foarte frumoase! textul original:”Oparim si curatam de coaja 200 gr. migdale, apoi le pisam marunt; dupa aceea mestecate cu 200 gr. zahar pisat, cu vanilie si din nou le pisam in piulita, pana se fac ca aluatul; […]

INGHETATA DIN SIROP DE SMEURA – anul 1929

INGHETATA DIN SIROP DE SMEURA – anul 1929

Facebook O inghetata foarte buna si super racoritoare! textul original : „La un sfert kgr. sirop de zmeura, punem 3 sferturi kgr. apa, precum si zeama din 3 lamai, 4-5 linguri zahar pisat, toate bine mestecate si strecurate printr-un servet, apoi puse in cutia de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.