CAMARAZI BETI – ANUL 1938

CAMARAZI BETI – ANUL 1938

Camarazi beti – un desert de post inedit, rapid, delicios si cuceritor!

CAMARAZI BETI - ANUL1938
Timp preparare
20 mins
 

Textul original al retetei: "Luam cateva franzele rotunde si mai uscate si taiem din ele felii cam de un deget grosime. Le muiem in vin indulcit, le ungem apoi cu marmelada si lipim cate doua-doua. Le tavalim prin pesmete si le frigem in untdelemn incins. Le punem pe hartie sugativa si le presaram cu zahar vanilat."

Sursa: Mancari de post, Maria Parvulescu, 1938

tip: Desert
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 8 felii paine (bagheta)
  • 1/2 pahar vin rosu
  • 1 lingura zahar
  • cateva linguri marmelada
  • 3 linguri pesmet
  • 1/2 pahar ulei
  • zahar pudra vanilat
Instructiuni
  1. Se taie painea bagheta in feliute de grosimea unui deget

  2. Se pune vinul intr-o farfurie adanca si se amesteca cu zaharul (1 lingura) pana ce acesta se topeste integral

  3. Se ia fiecare feliuta de paine si se inmoaie usor, pe toate partile in vinul indulcit (fiecare particica de paine sa fie data cu vin, inclusiv coaja)

  4. Cu feliile inmuiate in vin se fac sandvisuri cu marmelada, adica : se ia cate o feliuta de paine, se intinde marmelada pe o suprafata a ei si deasupra se pune alta feliuta de paine

  5. Fiecare sandvis se da bine prin pesmet (ne asiguram ca avem pesmet suficient pe toate partile) si se rumeneste frumos, pe o parte si pe alta, in ulei incins

  6. Cand sunt gata, sandvisurile se iau din tigaie si se pun pe hartie de bucatarie (ca sa se absoarba din ulei)

  7. Se pudreaza bine pe toate partile cu zahar vanilat

  8. Se servesc

Note reteta

Cand indulcim vinul, il gustam si mai adaugam zahar daca e nevoie in functie de propriul gust si de tipul de vin folosit.

Chiar daca in reteta originala se recomanda o paine mai tare, eu am folosit o bagheta proaspata (abia cumparata) insa trebuie avut grija cand inmuiem felia in vin sa nu se inmoaie trea tare.

Eu am folosit marmelada de caise. Daca nu aveti marmelada,cred ca merge foarte bine si un gem mai gros.

Camarazi beti – un desert de post inedit, rapid, delicios si cuceritor!


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.