MANCARE DE ARDEI GRASI – ANUL 1949

MANCARE DE ARDEI GRASI – ANUL 1949

Mancare de ardei grasi – simpla si gustoasa…asa cum strabunii nostri gateau!

MANCARE DE ARDEI GRASI - ANUL 1949
Timp preparare
20 mins
Timp gatire
1 hr 15 mins
Timp total
1 hr 35 mins
 

Textul original al retetei: "Pui intr-o cratita o lingura de untdelemn. Asezi un strat de ardei grasi, curatati si taiati in sferturi. Deasupra asterni un strat mai subtire de ceapa taiata solzi si la urma un strat de patlagele rosii, rupte in jumatate. Urmezi mai departe, punand iar ardei, ceapa si la urma rosii. Sarezi dupa plac. Printre straturile de legume, presaram verdeata tocata. Pui la cuptor sau la foc domol."

Sursa: Revista Sateanca, 1949

pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 1/2 pahar ulei
  • 3 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 5 rosii
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
Instructiuni
  1. se curata si se spala legumele; ardeii se curata de seminte si se taie in sferturi, ceapa se taie solzisori iar rosiile se taie rondele

  2. verdeata (marar si patrunjel) se toaca marunt

  3. se pune ulei intr-o tava / cratita (ungand bine interiorul) si se adauga: un strat de ardei, apoi presaram ceapa, apoi un strat de rondele de rosii si verdeata, presaram sare si tot asa pana terminam compozitia

  4. se pune la cuptor pana cand legumele sunt fierte

  5. se serveste

Note reteta

In reteta originala nu sunt indicate cantitatile exacte ale ingredientelor, astfel putem sa adaptam propriului gust. Eu am urmat cantitatile indicate mai sus.

Mancare de ardei grasi – simpla si gustoasa…asa cum strabunii nostri gateau!


Related Posts

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

Facebook Bors rusesc de post – inedit si foarte gustos! Textul original al retetei: „Se pune fasolea la fiert. In timp ce fierbe fasolea, se curate, se spala o sfecla rosie si se da prin razatoare. Se tae o varza mica, in firisoare subtiri, pe […]

VARZARI – ANUL 1940

VARZARI – ANUL 1940

Facebook Varzari – foarte fragede, gustoase si calde si reci. Gustare si de post. Textul original al retetei: „Se face un aluat din o jumatate de ceasca de untdelemn, o jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul sa fie potrivit de moale. […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.