MIS-MAS – ANUL 1941

MIS-MAS – ANUL 1941

Mis-mas – un desert inedit, interesant!

5 from 1 vote
mis mas
MIS-MAS - ANUL 1941
Timp preparare
15 mins
 

Textul original al retetei: "Paine neagra rece data prin razatoare (6 linguri) se rumeneste in tigaie cu 3 linguri de zahar, 3 linguri nuci, pana incepe a mirosi ademenitor. Atunci se adauga o bucata unt, un ou batut, se rumeneste, amestecand 3-5 minute. Se serveste fierbinte simplu sau cu putina dulceata sau compot."

Sursa: Caiet de gospodarie, 1941

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 6 linguri pesmet
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri miez de nuca
  • putin unt
  • 1 ou
Instructiuni
  1. Cu ajutorul unei rasnite, se macina miezul de nuca

  2. Se rumeneste in tigaie pesmetul impreuna cu zaharul si miezul de nuca

  3. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga untul si oul batut si se amesteca foarte bine avand grija sa nu se arda pesmetul

  4. Se serveste simplu, cu dulceata sau cu compot 

Note reteta

MIS-MAS - un desert inedit, interesant!



2 thoughts on “MIS-MAS – ANUL 1941”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.