INGHETATA DE VISINE – ANUL 1937

INGHETATA DE VISINE – ANUL 1937

Inghetata de visine – o inghetata cu o consistenta placuta, foarte aromata si racoritoare

INGHETATA DE VISINE - ANUL 1937
Timp preparare
20 mins
 

Textul original al retetei: "Se leaga 300 gr. zahar cu ½ pahar de apa. Se adauga ½ pahar zeama de visine precum si cativa samburi zdrobiti. Se strecoara bine, se adauga zeama de lamaie, se raceste, se pune in serbetiera si se procedeaza obisnuit."

Sursa: Bucataria intr-o ora, B. Madeleine, 1937

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 300 g zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 300 g visine
  • 10 samburi visine
  • 1/2 lamaie
Instructiuni
  1. Se spala visinele, se curata si se scot samburii

  2. Cu ajutorul unei prese, se storc visinele pentru a obtine sucul  (trebuie sa obtinem ½ pahar suc de visine)

  3. Se sparg vreo 10 samburi de visine

  4. Se face, pe foc, un sirop din zahar si apa

  5. Cand zaharul este topit , se adauga sucul de visine si samburii zdrobiti, se amesteca bine si se ia de pe foc

  6. Se strecoara bine, se adauga zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca

  7. Se pune intr-o cutie la congelator si se serveste a doua zi

Note reteta

Inghetata de visine - consistenta placuta, foarte aromata si racoritoare


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.