ARDEI UMPLUTI DE POST – ANUL 1940

ARDEI UMPLUTI DE POST – ANUL 1940

Ardei umpluti de post cu gust inedit si super bun!

4 from 1 vote
ardei umpluti de post
ARDEI UMPLUTI DE POST - ANUL 1940
Timp preparare
15 mins
Timp gatire
1 hr
Timp total
1 hr 15 mins
 

Textul original al retetei: "Se prajeste o ceapa si 10 foi de varza taiata marunt. Cand capata culoare se adauga 2 linguri de orez, bulion de rosii sau doua rosii curatate de coaje si taiate bucatele si se stinge apoi cu apa lasand sa fiarba in tigae 6-8 minute. Cu aceasta cantitate de orez se umple 6-8 ardei, cari se fierb in sos de rosii."

Sursa: Bucataria in timp de razboi. Arta de a gati substantial, gustos, variat, economic, cu mijloace reduse. Madeleine Brebu, 1940

tip: Fel Principal
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 ceapa
  • o jumatate varza
  • 2 linguri orez
  • 5 linguri piure rosii
  • sare
  • piper
  • putin marar verde
  • 4 ardei mari pentru umplut
Instructiuni
  1. Se curata, se spala varza si se taie fideluta

  2. Se curata, se spala si se taie ceapa marunt

  3. Se infierbanta uleiul, se adauga ceapa si se lasa sa se rumeneasca putin, apoi se adauga varza si se caleste impreuna cu ceapa

  4. Se adauga orezul, 3 linguri piure de rosii si se stinge cu putina apa

  5. Se lasa la foc domol pana se inmoaie orezul, amestecand frecvent, apoi se potriveste de sare si piper

  6. Cand este gata aceasta compozitie cu varza, se adauga putin marar verde tocat marunt, apoi inchidem focul si lasam deoparte

  7. Se spala ardeii si se taie cu atentie capacul cu codita al ardeilor si se taie usor zona de seminte

  8. Se umple ardeii cu compozitia de varza si  se potriveste capacul cu codita al fiecarui ardei

  9. Intr-o oala, punem restul de piure de rosii (2 linguri) subtiat cu apa si asezam ardeii, unul langa altul, cu capacul in sus

  10. Punem la foc domol cu cratita acoperita si cand se inmoie putin ardeiul, este gata

  11. Se serveste cald

Note reteta

Chiar daca in reteta originala nu este indicata niciun fel de verdeata, eu am ales sa pun marar in compozitia de varza.

La inceput am fost sceptica in ceea ce priveste combinatia insa pot spune ca este extraordinar de buna, gust de varza calita si orez cu aroma puternica de ardei..Ardei umpluti de post super buni!



2 thoughts on “ARDEI UMPLUTI DE POST – ANUL 1940”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.