LICHIOR DE IERBURI AROMATE – ANUL 1966

LICHIOR DE IERBURI AROMATE – ANUL 1966

Lichior de ierburi aromate – surprinzator si foarte bun!

LICHIOR DE IERBURI AROMATE - ANUL 1966
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
30 d
Timp total
30 d 10 mins
 

Textul original al retetei: "Se pun intr-o sticla 1 lingura de tarhon tocat, 1 lingura de foi de patlagele rosii, 50 g simburi de mere striviti, 1 lingurita foi de menta tocata si 1 lingurita busuioc tocat. Se adauga ¾ l alcool de 90 ° si 200 g apa.

Dupa 30 zile se strecoara si se filtreaza. Se adauga un sirop de 200 g zahar si 150 g apa."

Sursa: Sfaturi gospodaresti, 1966

tip: Bauturi
Ingrediente
  • 1 lingura tarhon proaspat tocat
  • 1 lingura frunze de rosii tocate
  • 50 g samburi de mere striviti
  • 1 lingurita frunze de menta proaspata tocate
  • 1 lingurita frunze de busuioc proaspat tocate
  • 3/4 l alcool 90°
  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
Instructiuni
  1. Se pun intr-o sticla / recipient: tarhonul tocat, frunzele de rosii tocate, samburii de mere striviti, menta tocata, busuiocul tocat, alcoolul si apa

  2. Se acopera aceasta compozitie (cu un dop / capac) si se lasa la macerat 30 de zile, amestecand din cand in cand

  3. Dupa perioada de macerare, se strecoara si se adauga un sirop racit din 200 g zahar si 150 ml apa, amestecand bine

  4. Se pune lichiorul in sticla cu dop si se pastreaza la loc racoros

  5. Acest lichior se serveste simplu sau cu gheata

Note reteta

In loc de alcool 90° si apa se poate pune doar un alcool mai slab, de exemplu tuica de 30-40° fara a mai adauga apa. Eu am ales varianta cu tuica si a iesit un lichior foarte bun.

Un lichior aromat si foarte bun in orice anotimp.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.