OMLETA CU VISINE – ANUL 1943

OMLETA CU VISINE – ANUL 1943

Omleta cu visine – un desert suculent, racoritor si foarte bun

OMLETA CU VISINE - ANUL 1943
Timp preparare
20 mins
Timp gatire
30 mins
Timp asteptare
1 hr
Timp total
1 hr 50 mins
 

Textul original al retetei: "Se curata de samburi ½ kg. visine, se presara o lingura de zahar si se tin asa cam o ora. Se pregateste omleta astfel: se pun intr-un castron 4 linguri de faina, care se amesteca cu 4 oua intregi, un praf de sare si 2 linguri de zahar pisat vanilat. Se subtie cu o ceasca de lapte si o lingura de rom, astfel ca aluatul sa fie ca o smantana. Se topeste putin unt intr-o tigaie, se toarna o parte din compozitie, se pun visinele bine scurse de zeama pe care au lasat-o si deasupra se toarna restul de compozitie. Se coace o jumatate de ora la cuptor."

Sursa: 101 feluri din fructe, Sanda Marin, 1943

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 500 g visine
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 oua
  • putina sare
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • 1 ceasca lapte
  • cateva picaturi esenta de rom
  • putin unt
Instructiuni
  1. se spala visinele si se scot samburii

  2. se presara peste visine 1 lingura de zahar si se lasa asa aproximativ 1 ora

  3. cu ajutorul unui mixer se face o compozitie din: 4 linguri faina, 4 oua, putina sare, 2 linguri de zahar pudra vanilat, o ceasca de lapte, esenta rom

  4. se unge o tava potrivita cu unt si se pune in tava jumatate din compozitie, apoi visinele scurse de zeama pe care au lasat-o si deasupra restul de compozitie si se pune la cuptor

  5. cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie felii, se pudreaza cu restul de zahar vanilat si se serveste

Note reteta

Omleta cu visine – un desert suculent, racoritor si foarte bun


Related Posts

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Print PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986 Timp preparare 30 mins Timp gatire 35 mins Timp total 1 hr 5 mins   Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar […]

MAGIUN DE PRUNE CU MAMALIGA – ANUL 1942

MAGIUN DE PRUNE CU MAMALIGA – ANUL 1942

Facebook Magiun de prune cu mamaliga – dietetic și foarte gustos.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.