SUPA DE CIRESE – ANUL 1938

SUPA DE CIRESE – ANUL 1938

Supa de cirese – o supa usoara si foarte buna! Combinatia cu crutoane este ideala! Foarte buna si in perioadele de post.

SUPA DE CIRESE - ANUL 1938
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
30 mins
Timp total
40 mins
 

Textul original al retetei: "Punem la fiert cirese, cu atata apa cat sa le acopere. Cand incepe sa fiarba se pune putin zahar si continuam sa fierbem. Le trecem prin sita. Punem iar pe foc si mai adaugam apa cat trebuie. Luam intr-o ceasca putina faina si o mestecam cu cateva linguri de apa rece, pe care o rasturnam in supa, mai adaugam zeama de lamaie, sare si inca putin zahar. Se serveste cu paine taiata in patratele rumenita in cuptor."

Sursa: Mancari de post (100 retete), Maria Parvulescu, 1938

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 500 g cirese
  • 80-100 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lamaie
  • putina sare
Instructiuni
  1. Se spala ciresele si se pun la fiert cu apa cat sa le acopere

  2. Cand apa cu ciresele dau in fiert, se adauga jumatate din cantitatea de zahar si continuam fierberea pana cand ciresele sunt bine fierte

  3. Se strecoara fiertura de cirese printr-o strecuratoare, storcand ciresele bine cu o lingura de lemn astfel incat sa ramana doart coaja si samburii

  4. Se pune supa la fiert din nou

  5. Separat, 1 lingura de faina se bate bine cu cateva linguri de apa astfel incat sa devina un sos alb fin, fara cocoloase

  6. Se pune usor sosul de faina in supa si se amesteca bine

  7. Se mai adauga zeama de la jumatate de lamaie, putina sare si restul de zahar

  8. Se serveste rece cu crutoane de paine frumos rumenite

Note reteta

Cantitatea de zahar se poate modifica in functie de gust.

O supa de sezon,  simpla si foarte buna! Combinatia cu crutoane este ideala!


Related Posts

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar pudra, 4 linguri faina, coaja rasa de la ½ lamaieMeringul: 2-3 albusuri, 100-150 g zaharFructele: capsune, fragi sau zmeura (cantitatea si sortimentul […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.