PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa!

PRAJITURA "SCUFITA ROSIE" - ANUL 1986
Timp preparare
30 mins
Timp gatire
35 mins
Timp total
1 hr 5 mins
 

Textul original al retetei: 

"Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar pudra, 4 linguri faina, coaja rasa de la ½ lamaie

Meringul: 2-3 albusuri, 100-150 g zahar

Fructele: capsune, fragi sau zmeura (cantitatea si sortimentul dupa apreciere)

Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga faina, apoi se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit, 20-25 de minute. Dupa ce se raceste, se scoate din forma si se aseaza pe o tava. Albusurile se bat spuma tare, adaugand succesiv cate o lingura de zahar si batand fara intrerupere. Se ia spuma cu lingura si se aseaza pe marginea blatului, de jur imprejur, imitand peretele unui cosulet rotund. Se introduce la cuptor la foc slab, pana cand meringul devine auriu – deschis. “Cosuletul” se umple cu fructe pudrate cu zahar. Se pot intrebuinta si alte fructe, cele rosii insa sint mai de efect”

Sursa: Prajituri cu fructe, Florica Geormaneanu, 1986

tip: Desert
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri faina
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • putin unt
  • putina faina
  • 3 albusuri
  • putina sare
  • 150 g zahar
  • capsuni/fragi sau zmeura (sortimentul si cantitatea dupa apreciere)
  • zahar pentru pudrat fructele
Instructiuni
  1. Se pregateste blatul astfel: se freaca 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar pudra si coaja de la 1/2 lamaie, pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga 4 linguri de faina, apoi se incorporeaza usor 4 albusuri batute spuma. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit, 20-25 de minute.

  2. Cand este gata, blatul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca apoi se scoate din forma si se aseaza pe o tava

  3. Se pregateste meringul astfel: cu ajutorul unui mixer, 3 albusuri cu putina sare se bat spuma tare, adaugand succesiv cate o lingura de zahar (pana cand punem toata cantitatea de 150 g zahar) si batand fara intrerupere

  4. Se ia spuma cu lingura si se aseaza pe marginea blatului, de jur imprejur, imitand peretele unui cosulet rotund

  5. Se introduce la cuptor la foc slab, pana cand meringul devine auriu – deschis

  6. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin

  7. Se aseaza cu atentie “cosuletul “ pe platoul de servit

  8. “Cosuletul” se umple cu fructe pudrate zahar (capsuni, fragi sau zmeura)

  9. Se serveste

Note reteta

Ca fructe, eu am folosit capsune.

Prajitura SCUFITA ROSIE e usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa!


Related Posts

TURTA CU CAISE – ANUL 1935

TURTA CU CAISE – ANUL 1935

Facebook Turta cu caise – o prajiturica frumoasa si gustoasa.

BUDINCA DE VISINE – ANUL 1936

BUDINCA DE VISINE – ANUL 1936

Facebook Budinca de visine – o budinca excelenta.



1 thought on “PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.