CHIFTELUTE DE MERE – ANUL 1972

CHIFTELUTE DE MERE – ANUL 1972

Chiftelute de mere foarte gustoase!

CHIFTELUTE DE MERE - ANUL 1972
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
30 mins
Timp total
40 mins
 

Textul original al retetei: "4-5 mere, cativa biscuiti pisati, 1-2 oua, 2 linguri zahar pudra, 2-3 linguri nuci, zahar vanilat, 1 pahar untdelemn. Merele curatate se rad prin razatoare, se amesteca cu ouale batute, zaharul si nucile pisate. Se leaga cu atatea biscuiti pisati pana cand se obtine o compozitie mai tare. Se formeaza chiftele care se prajec in untdelemn si se servesc pudrate cu zahar vanilat."

Sursa: Bauturi si dulciuri din fructe, Burbea Silvia, 1972

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 300 g mere razuite
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • 70 g biscuiti simpli
  • 30 g miez nuca
  • 1 pahar ulei
  • zahar vanilat
Instructiuni
  1. Daca se folosesc mere proaspete, acestea se curata si se rad prin razatoare (daca se folosesc mere razuite din congelator, acestea se dezgheata si se scurg de zeama lasata)

  2. Se piseaza miezul de nuca si biscuitii

  3. Merele razuite se amesteca cu ouale, zaharul pudra, miezul de nuca si biscuitii (compozitia trebuie sa aibe o consistenta astfel incat sa se poata forma chiftelute)

  4. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei

  5. Cand se scot din tigaie, chiftelutele se pun pe o farfurie, pe hartie de bucatarie astfel incat surplusul de ulei sa fie absorbit de hartie

  6. Chiftelutele se aseaza frumos pe platoul de servit si se pudreaza cu zahar vanilat

  7. Se servesc calde sau reci

Note reteta

Eu am folosit mere razuite de la congelator si biscuiti simpli cu lapte.
Aceste chiftelute de mere au o consistenta placuta si sunt foarte gustoase.


Related Posts

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar pudra, 4 linguri faina, coaja rasa de la ½ lamaieMeringul: 2-3 albusuri, 100-150 g zaharFructele: capsune, fragi sau zmeura (cantitatea si sortimentul […]

MAGIUN DE PRUNE CU MAMALIGA – ANUL 1942

MAGIUN DE PRUNE CU MAMALIGA – ANUL 1942

Facebook Magiun de prune cu mamaliga – dietetic și foarte gustos.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.