Tartine cu jumari – foarte bune, foarte fine si foarte frumoase!
Textul original al retetei:
"Se taie in doua 4 chifle, se scobesc si se prajesc in unt. Se face un sos alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, stins cu lapte si amestecat cu cascaval ras. Se umplu painisoarele cu jumari din 4 oua si se decoreaza imprejur cu cornetul umplut cu sos alb. Se lasa 2 minute la cuptorul masinei cu aragaz."
Sursa: Agenda Galeries Lafayette Socec & Co SA, 1940
- 4 chifle
- 4 oua
- 80 g unt
- 1 lingura faina
- 1/2 pahar lapte
- 40-50 g cascaval ras
- putin ulei
- putina sare
-
se taie chiflele in doua, se scobesc si se prajesc pe ambele parti in unt (aproxmativ 40 g unt)
-
se bat ouale bine cu putina sare
-
se pune putin ulei intr-o tigaie si cand este fierbinte se pun ouale si se fac jumari
-
jumarile de ou se pun in jumatatile de chifle
-
se face pe foc un sos alb din restul de unt cu faina stins cu laptele, se amesteca bine si cand este ca o pasta se adauga si cascavalul ras si putina sare si se omogenizeaza
-
cu ajutorul unui cornet se pune sosul alb pe marginea jumatatilor de chifla (imprejurul jumarilor de oua)
-
tartinele se aseaza intr-o tava si se pun in cuptorul incins vreo 2-3 minute
-
dupa ce sunt scoase din cuptor, tartinele se pun pe un platou si se servesc calde
O gustare fina, foarte gustoasa si aspectuoasa!