LICHEUR DE ISMA – ANUL 1943

LICHEUR DE ISMA – ANUL 1943

Lichior de menta – racoritor si foarte bun!

LICHEUR DE ISMA - ANUL 1943

Textul original al retetei: "Se tine isma cu alcool la soare 3-4 saptamani. Se strecoara si se amesteca cu un sirop, preparat din cam 500-600 gr. zahar si 2 pahare mari de apa. Se potriveste taria cu alcool dupa plac. Se pune in sticle, se infunda si se pastreaza la camara."

Sursa: Conservarea alimentelor. Noutati gospodaresti, Elisabeta Ciortan, Xenia Nicolau, 1943

tip: Bauturi
Ingrediente
  • 100 g frunze de menta
  • 2 l alcool (tuica etc)
  • 500 g zahar
  • 2 pahare apa
Instructiuni
  1. Frunzele de menta se spala si se pun intr-un borcan incapator (sau alt recipient)

  2. Se pune alcoolul (cat sa acopere frunzele de menta) si se acopera gura borcanului cu un capac sau o farfurie

  3. Se lasa la macerat 3-4 saptamani intr-un loc cald, amestecand din cand in cand si apoi se strecoara

  4. Se face un sirop din cele 2 pahare de apa si zahar

  5. Se amesteca siropul cu alcoolul apoi se pune in sticle care se inchid bine

  6. Se pastreaza la loc racoros

Note reteta

In reteta originala nu sunt specificate cantitatile de menta si alcool, eu am pus alcool cat sa acopere frunzele de menta.
Pentru alcool am optat pentru tuica de pruna de 30-40 grade tarie.
Un lichior racoritor... foarte bun in orice anotimp insa foarte potrivit pentru zilele de vara, cu gheata.


Related Posts

CRUSON DE BANANE – anul 1969

CRUSON DE BANANE – anul 1969

Facebook Cruson de banane pentru un moment de rasfat! textul original : „3 banane, 200 g zahar, ¾ l vin spumosSe curata de coaja 3 banane sanatoase, se taie felii sau cuburi, se presara cu zahar si se lasa la macerat timp de 8 ore, […]

CRUSON DE CAPSUNI – ANUL 1969

CRUSON DE CAPSUNI – ANUL 1969

Facebook Cruson de capsuni – bautura alcoolica racoritoare, parfumata si foarte buna! Textul original al retetei: „400 g capsuni, 3 l vin alb, 600 g zahar. Se aleg capsunile sanatoase, coapte, proaspete, se pun intr-un vas sau un borcan, iar peste ele se toarna zaharul […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.