CRUSON DE CAPSUNI – ANUL 1969

CRUSON DE CAPSUNI – ANUL 1969

Cruson de capsuni – bautura alcoolica racoritoare, parfumata si foarte buna!

CRUSON DE CAPSUNI - ANUL 1969
Timp preparare
10 mins
timp asteptare
8 hrs
 
Textul original al retetei:

"400 g capsuni, 3 l vin alb, 600 g zahar. Se aleg capsunile sanatoase, coapte, proaspete, se pun intr-un vas sau un borcan, iar peste ele se toarna zaharul tos si 1 pahar cu apa. Se scutura sa se amestece zaharul cu capsunile. Se acopera cu un capac si se lasa sa stea 8 ore, apoi se toarna peste ele 3 l de vin alb sau vin spumos. La capsuni se pot adauga fragi."

Sursa: Prepararea bauturilor in casa, N. Gherman, 1969

tip: Bauturi
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 100 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 1/4 pahar apa
  • 75 ml vin alb sec sau demisec
Instructiuni
  1. Se curata si se spala capsunile bine

  2. Se pun capsunile, zaharul si un sfert de pahar de apa la macerat 8 ore la rece (in frigider)

  3. Se pune si sticla de vin la rece

  4. Dupa timpul de asteptare de 8 ore, se toarna vinul alb peste capsuni si se amesteca usor

  5. Se pune crusonul in pahare (lichid si fructe)

  6. Se serveste rece

Note reteta

O bautura alcoolica parfumata, racoritoare si foarte buna.


Related Posts

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar pudra, 4 linguri faina, coaja rasa de la ½ lamaieMeringul: 2-3 albusuri, 100-150 g zaharFructele: capsune, fragi sau zmeura (cantitatea si sortimentul […]

CREMA DE CAPSUNI – ANUL 1937

CREMA DE CAPSUNI – ANUL 1937

Facebook Crema de capsuni – un desert rapid cu gust parfumat, fin, foarte placut! Textul original al retetei: „Se freaca ¼ kg. capsuni sdrobite cu 100 gr. zahar, apoi se amesteca cu spuma a 6 albuse. Se pune pe o farfurie de faianta, se presara […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.