BORS DE PESTE – ANUL 1980

BORS DE PESTE – ANUL 1980

Un bors de peste foarte bun!

BORS DE PESTE - ANUL 1980
Timp preparare
20 mins
Timp gatire
1 hr 30 mins
Timp total
1 hr 50 mins
 
Textul original al retetei:

"1 kg peste (crap, somn etc.), 2 l apa, 500 ml bors, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 40 g orez, 2 ardei grasi, 4 rosii, sare, verdeata, 1 ou

Se pune zarzavatul, taiat ca pentru ciorba, la fiert, se adauga sarea si orezul. Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga pestele spalat si proportionat. Dupa circa 20 minute se pune borsul clocotit si verdeata. Inainte de a se servi la masa se bate un ou ca pentru omleta, intr-un castron, cu leustean tocat fin, se toarna incet zeama si se amesteca repede apoi se toarna si restul."

Sursa: Preparate din peste, Maria Ardeleanu, 1980

tip: Supa / Ciorba
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 1 kg peste crap
  • 2 l apa
  • 500 ml bors
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 40 g orez
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • putina sare
  • cateva fire leustean
  • 1 ou
Instructiuni
  1. Se curata pestele, se spala si se portioneaza

  2. Se curata legumele si se taie ca pentru ciorba

  3. Se pune zarzavatul la fiert (cand apa este deja fierbinte)

  4. Mai traziu putin, se adauga sarea si orezul

  5. Cand zarzavatul este aproape fiert, se adauga pestele

  6. Se adauga borsul clocotit

  7. Se bate oul cu leustean taiat marunt si se adauga in bors (cu cateva minute inainte de final)

  8. Cand borsul este gata, se mai adauga leustean proaspat tocat marunt

Note reteta

Dupa ce este fiert, pestele poate fi scos din bors si servit intr-o farfurie separata la masa.
Daca se doreste servirea acestui bors intr-o zi de post cu dezlegare la peste, nu se adauga oul la final.
Un bors de peste foarte bun!
Evaluarea mea: 5 din 5 stele.


Related Posts

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

Facebook Bors rusesc de post – inedit si foarte gustos! Textul original al retetei: „Se pune fasolea la fiert. In timp ce fierbe fasolea, se curate, se spala o sfecla rosie si se da prin razatoare. Se tae o varza mica, in firisoare subtiri, pe […]

BORS DE MARUNTAIE DE PASARE ANUL 1965

BORS DE MARUNTAIE DE PASARE ANUL 1965

Facebook Bors de maruntaie de pasare – o ciorba foarte gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.