FRIPTURA TARANEASCA – ANUL 1935

FRIPTURA TARANEASCA – ANUL 1935

O friptura de porc excelenta pentru o cina perfecta!

FRIPTURA TARANEASCA - anul 1935
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
35 mins
Timp total
45 mins
 

Text original:

"Infierbanta intr-o cratita o lingura de unt sau untura de porc, apoi asterne 4 felii de muschiu de porc. Nu acoperi cratita. Timp de 12 minute rumeneste pe amandoua partile. Fa sa scada focul si mai palpaie vreo 20 min.

O farfurie incalzita freaco cu un catel de usturoi. Apoi amesteca: 3 linguri de undelemn, o lingura de patrunjel tocat, 2 lingurite de mustar, sare si piper. Toarna sosul apoi in farfurie, aseaza cotletele si intoarcele in sos; tine farfuria la cald pe masina.

Scoate grasimea din cratita. Toarna vre-o trei linguri de apa calda, rade cu lingura de lemn fundul cratitei pe foc tare.

Toarna peste cotlete si serveste cu cartofi prajiti.

O excelenta mancare."

sursa: 1501 feluri de mancari, Constantin Bacalbasa, 1935

tip: Fel Principal
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 1 lingura unt
  • 4 felii muschi de porc
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 lingurite mustar
  • putina sare
  • putin piper
  • 3 linguri apa calda
Instructiuni
  1. se rumeneste carnea in unt, cate 6 minute pe fiecare parte (fara a acoperi tigaia) apoi se da focul foarte mic si se mai lasa carnea la prajit cam 20 min (din cand in cand intorcand-o pe toate partile) 

  2. se incalzeste o farfurie (tinand-o cu atentie deasupra flacarii de la aragaz)

  3. se freaca farfuria incalzita cu un catel de usturoi

  4. separat se pregateste un sos din 3 linguri de ulei, o lingura de patrunjel tocat, 2 lingurite de mustar, sare si piper

  5. se pune acest sos in farfuria unsa cu usturoi

  6.  se aseaza in farfurie si friptura de porc rumenita si se tavaleste prin sos

  7. in tigaia in care s-a prajit carnea se pun 3 linguri de apa calda si se rade tigaia cu o lingura de lemn

  8. se pune sosul din tigaie peste carne

  9. friptura de porc se serveste calda

Note reteta

Am urmat recomandarea retetei si am servit aceasta friptura de porc taraneasca cu cartofi prajiti. Intr-adevar o excelenta mancare..asa cum e specificat si in reteta. E de necrezut cum cu ingrediente asa de simple si la indemana oricui poti obtine un fel de mancare atat de gustos. O mancare perfecta pentru o cina in familie in serile linistite de iarna. Evaluarea mea: 5 stele (pe o scala de la 1 la 5 stele)


Related Posts

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965

Facebook Cotlete de vitel sote cu sos de vin – un fel de mancare simplu de pregatit si foarte gustos. Excelent.

SOS DE LAMAIE – ANUL 1929

SOS DE LAMAIE – ANUL 1929

Facebook Sos de lamaie – un sos aromat, dulce-acrisor si foarte bun. Excelent servit cu friptura.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.