MAMALIGA LA GRATAR – ANUL 1914

MAMALIGA LA GRATAR – ANUL 1914

MAMALIGA LA GRATAR – Vedeta gratarului din acest sezon!

Gust foarte bun, consistenta buna si merge de minune cu restul produselor clasice din carne pentru gratar.

MAMALIGA LA GRATAR - ANUL 1914
Timp preparare
15 mins
Timp gatire
40 mins
pentru racire mamaliga
1 hr
Timp total
55 mins
 

Textul original al retetei: "Din o mamaliga fearta mai vartoasa, taiem cu o sforicica bucatele lunguiete si late cat palma. Pe fiecare felie punem o felie de branza si o acoperim cu alta felie de mamaliga. Feliile apoi le punem la gratar deasupra unui jaratec sa se infierbinte si sa se prajeasca putin. Atunci se da la masa."

Sursa: Masa Ieftina- gatirea mancarurilor de dulce si de post, Zotti Hodos, 1914

tip: Gustare
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • putin undelemn
  • cateva felii telemea de oaie
Instructiuni
  1. Din malai, apa si putin ulei se prepara o mamaliga mai vartoasa

  2. Se rastoarna mamaliga intr-un vas dreptunghiular si mai inalt (pentru a putea taia felii)

  3. Se lasa mamaliga sa se raceasca

  4. Cu ajutorul unei sforicele, se taie felii de mamaliga cam de 1-2 cm

  5. Peste o felie de mamaliga se pune o felie de branza si iar o felie de mamaliga

  6. Aceste felii (sandvisuri) se pun pe gratar

Note reteta

Cantitatea de apa pentru mamaliga si timpul de fierbere depind de tipul de malai folosit (eu am folosit malai macinat in casa). Dupa ce sunt puse pe gratar aceste sandvisuri de mamaliga cu branza, mamaliga se rumeneste frumos si se intareste, astfel pot fi mancate foarte usor cu mana ca un sandvis.

Gust placut de mamaliga cu branza, consistenta buna si merge de minune cu restul produselor clasice de gratar (carnati, pastrama etc).
Mamaliga la gratar va fi cu siguranta de acum vedeta gratarului nostru! Multumim strabunilor din 1914 pentru reteta!
Evaluarea mea: 5 din 5 stele!


Related Posts

MAGIUN DE PRUNE CU MAMALIGA – ANUL 1942

MAGIUN DE PRUNE CU MAMALIGA – ANUL 1942

Facebook Magiun de prune cu mamaliga – dietetic și foarte gustos.

PAPARA – anul 1939

PAPARA – anul 1939

Facebook Papara – o gustare delicioasa. Textul original:”Produsele necesare pentru 1 persoana: mamaliguta: 125 gr. faina de porumb, branza: 65 gr., unt: 20 grMODUL DE PREPARARE: facem o mamaliguta ca un magiun bine legat.Luam o cratita sau un vas de piatra special pentru cuptor. Ungem vasul […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.