OMLET DE OUA-ANUL 1929

OMLET DE OUA-ANUL 1929

O omleta foarte aspectoasa, foarte consistenta si foarte gustoasa!

OMLET DE OUA - ANUL 1929
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
20 mins
Timp total
30 mins
 

Textul original al retetei: "Spargem intr-un castron 10 oua, adaugandu-le 6 linguri de lapte dulce si le batem bine cu furculita. Sfaramam un sfer de kg de branza alba sau cascaval ras in ouale batute si le mestecam bine. Punem intr-o cratita mare 2 linguri untura sau unt si le lasam sa se inferbinte bine. Dupa ce s-a inferbantat untura punem si ouale batute din castron, acoperind cratita si o lasam pe marginea masinei sa se coaca incet, sucind cratita intr-o parte si in alta pana se rumeneste pe fundul cratitei, dar fara sa mestecam. Cand vrem sa servim, scurgem putin untura (unt), iar cu ajutorul unui cutit, indoim omletul din ambele parti spre mijloc si rasturnat pe o farfurie lunga si presarata cu cascaval ras; apoi taiat de-a curmezisul, in felii ca 2 degete de late si servite inainte de mancare. Cratita e bine sa fie mare si putin adanca, ca compozitia sa nu fie mai groasa de 1 deget."

sursa: Buna menajera sau carte de bucate, Ecaterina Comsa, 1929

tip: Gustare
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 10 buc oua
  • 6 linguri lapte dulce
  • 60 g unt
  • 250 g cascaval ras
Instructiuni
  1. Se bat ouale cu laptele si cascavalul ras intr-un castron

  2. Se pune untul in tigaie si cand este fierbinte se adauga ouale batute

  3. Se acopeta tigaia si se lasa sa se faca omleta la foc mic miscand din cand in cand tigaia ca sa nu se prinda compozitia

  4. Cand este gata omleta (rumenita pe partea dinspre tigaie si inchegata bine pe partea superioara) se indoaie 2 parti exterioare spre interior si se rastoarna pe un platou oval

  5. Se rade cascaval pe deasupra si se serveste calda

Note reteta

Am ales sa pun cascaval putin afumat. Daca e necesar se poate adauga si putina sare (in functie de cascavalul pus), in reteta prezentata nu a fost nevoie sa adaug sare.
O omleta foarte aspectoasa, foarte consistenta si foarte buna.
Evaluarea mea: 5 stele din 5.


Related Posts

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]

OMLETA FRANCEAZA – anul 1935

OMLETA FRANCEAZA – anul 1935

Facebook Omleta simpla, buna! Textul original:”Ia 6 oua, spargele intr-o cratita de pamant, sareaza, pipereaza si bate cu o furculita. Adaoga o lingurita de apa pentru ca sa fie mai usoara. Pune apoi intr-o tigae unt cat o jumatate de ou si cand va fi […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.