OUA CU PATRUNJEL – ANUL 1937

OUA CU PATRUNJEL – ANUL 1937

Oua cu patrunjel – o reteta foarte buna pentru un mic dejun delicios!

OUA CU PATRUNJEL - ANUL 1937
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
10 mins
Timp total
20 mins
 

Textul original: "In 80 gr. unt fierbinte se rumeneste pesmet de franzeluta, se adauga o jum. lingura patrunjel tocat si se fierbe cu 2 pahare de smantana acra. Se pun in acest sos 5-6 oua tari, taiate felii, se lasa cateva minute la foc si se servesc fierbinti."

Sursa: Ce mancam azi?, B. Madeleine, est. 1937

tip: Gustare
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 6 buc oua
  • 80 g unt
  • 3-4 linguri pesmet
  • 5 linguri smantana
  • 1/2 lingura patrunjel tocat fin
  • putina sare
Instructiuni
  1. se fierb ouale tari, se decojesc si se taie felii

  2. in unt se rumeneste pesmetul

  3. se adauga pesmetului rumenit patrunjelul tocat fin, smantana si putina sare

  4. feliile de ou se pun in acest sos si se mai lasa cateva minute la foc

  5. se servesc fierbinti

Note reteta

Cu siguranta smantana recomandata in aceasta reteta OUA CU PATRUNJEL din 1937 este mai lichida si astfel am pus cateva linguri de smantana cumparata din magazin de 20% grasime.

Simplu de pregatit si cu un gust foarte bun.
Recomandarea mea: 5 stele din 5.


Related Posts

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.