Papara – o gustare delicioasa.

"Produsele necesare pentru 1 persoana: mamaliguta: 125 gr. faina de porumb, branza: 65 gr., unt: 20 gr
MODUL DE PREPARARE: facem o mamaliguta ca un magiun bine legat.
Luam o cratita sau un vas de piatra special pentru cuptor. Ungem vasul bine cu unt proaspat (netopit). Intindem un strat bun de mamaliguta la fund (2-3 degete)
Se ia branza alba, moldoveneasca sau de burduf. O sfaramam marunt cu furculita. Punem un strat de branza, gros de 1 deget. Apoi – alt strat de mamaliguta. Deasupra se presara branza rasa.
Taiem bucati de unt, le infigem in mamaliguta din loc in loc si dam papara la cuptor.
Observatii: papara se serveste in vasul in care s-a copt."
sursa: Carte de bucate, M. Sevastos, 1939
- 250 g malai
- 130 g branza de burduf
- 40 g unt
-
se face o mamaliga bine legata
-
se unge un vas de ceramica termorezistent cu 20 g unt
-
se pune in tava un strat de mamaliga (cam de 2 degete)
-
Se pune apoi un strat de branza de burduf (cam 1 deget)
-
Se pune din nou un strat de mamaliga
-
Untul ramas se taie bucatele care se infig in mamaliga
-
Se presara pe deasupra branza rasa (tot de burduf)
-
Se pune la cuptor 15 min
Mamaliga am pregatit-o cu malai proaspat macinat in casa dar sigur merge si cu malai cumparat. Reteta simpla insa foarte , foarte gustoasa.