PAPARA – anul 1939

PAPARA – anul 1939

Papara – o gustare delicioasa.

PAPARA - anul 1939
Timp preparare
30 mins
Timp gatire
15 mins
Timp total
45 mins
 
Textul original:

"Produsele necesare pentru 1 persoana: mamaliguta: 125 gr. faina de porumb, branza: 65 gr., unt: 20 gr

MODUL DE PREPARARE: facem o mamaliguta ca un magiun bine legat.

Luam o cratita sau un vas de piatra special pentru cuptor. Ungem vasul bine cu unt proaspat (netopit). Intindem un strat bun de mamaliguta la fund (2-3 degete)

Se ia branza alba, moldoveneasca sau de burduf. O sfaramam marunt cu furculita. Punem un strat de branza, gros de 1 deget. Apoi – alt strat de mamaliguta. Deasupra se presara branza rasa.

Taiem bucati de unt, le infigem in mamaliguta din loc in loc si dam papara la cuptor.

Observatii: papara se serveste in vasul in care s-a copt."

sursa: Carte de bucate, M. Sevastos, 1939

tip: Fel Principal
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 250 g malai
  • 130 g branza de burduf
  • 40 g unt
Instructiuni
  1. se face o mamaliga bine legata

  2. se unge un vas de ceramica termorezistent cu 20 g unt

  3. se pune in tava un strat de mamaliga (cam de 2 degete)

  4. Se pune apoi un strat de branza de burduf (cam 1 deget)

  5. Se pune din nou un strat de mamaliga

  6. Untul ramas se taie bucatele care se infig in mamaliga

  7. Se presara pe deasupra branza rasa (tot de burduf)

  8. Se pune la cuptor 15 min

Note reteta

Mamaliga am pregatit-o cu malai proaspat macinat in casa dar sigur merge si cu malai cumparat. Reteta simpla insa foarte , foarte gustoasa.


Related Posts

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.