OUA SUEDEZE – anul 1976

OUA SUEDEZE – anul 1976

Oua suedeze super bune! Gust rafinat, delicios…un mic dejun de rasfat.

OUA SUEDEZE - anul 1976
Timp preparare
12 mins
Timp gatire
15 mins
Timp total
27 mins
 

text original:

"5 oua, 1 cutie de ton sau de sardele, 100 g unt, 1 lingurita faina, 1 dl lapte, 50 g branza rasa, sare, piper, verdeata.

Se fierb ouale tari si se taie in felii destul de groase. Se scot galbenusurile, care se zdrobesc impreuna cu pestele si untul. Se face un sos alb din faina, unt si lapte. Se pune peste galbenusuri si peste. Se sareaza, se pipereaza si se amesteca bine. Intr-un vas de sticla rezistent la foc, se aranjeaza feliile de albus, iar deasupra se pune pasta preparata. Se rade branza. Se gratineaza la cuptor 12-15 min la foc iute."

sursa: Preparate din oua, Petrescu Valeria, 1976

tip: Gustare
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 5 buc oua
  • 1 cutie ton
  • 100 g unt
  • 1 lingurita faina
  • 100 ml lapte
  • 50 g branza rasa
  • putina sare
  • putin piper
  • cateva fire patrunjel
Instructiuni
  1. se fierb ouale tari, se decojesc si se taie in felii destul de groase

  2. se scot galbenusurile care se zdrobesc cu o furculita impreuna cu pestele si 50 g unt

  3. se prepara pe foc un sos alb din lapte, 50 g unt si faina

  4. se pune acest sos peste compozitia din galbenusuri , peste si unt. Se sareaza, se pipereaza si se amesteca bine

  5. intr-un vas din sticla sau ceramica rezistent la foc, se aranjeaza feliile de albus iar deasupra se pune sosul preparat

  6. se rade deasupra branza si se presara patrunjelul tocat marunt

  7. se pune la cuptor 12-15 min

Note reteta

Tipul de branza nefiind specificat in reteta, am ales sa pun branza de oaie (telemea). Aceasta reteta de oua suedeze este foarte gustoasa! Gust rafinat, delicios...un mic dejun de rasfat. Evaluarea mea: 5 stele din 5.


Related Posts

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.