FASOLE BOABE CU VIN – anul 1935

FASOLE BOABE CU VIN – anul 1935

O reteta simpla si gustoasa de fasole boabe cu vin!

FASOLE BOABE CU VIN - ANUL 1935
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
2 hrs
Timp total
2 hrs 10 mins
 

Textul original:

"Fierbe fasolea. Prajeste ceapa in unt, toarna fasolea strecurata peste ea si adauga jumatate de pahar de vin alb, sare, piper si patrunjel. Lasa putin sa stea la foc si da la masa."

sursa: 1501 feluri de mancari, Constantin Bacalbasa, 1935

tip: Salata
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 180 g fasole boabe uscata
  • 1 buc ceapa
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 buc ceapa
  • putina sare
  • putin piper
Instructiuni
  1. se fierbe fasolea (care a fost pusa in apa cu o seara inainte)

  2. se prajeste ceapa in unt

  3. se pune fasolea scursa de apa, vinul, sare, piper si patrunjel

  4. se lasa la fiert pentru a se evapora alcoolul din vin

  5. se serveste calda

Note reteta

Asa cum se intampla in multe carti vechi de bucate, nu sunt date exact cantitatile ingredientelor asa ca trebuie sa ne orientam in momentul gatirii retetei si dupa gust cantitatile pot varia O mancarica simpla, gustoasa...mi s-a parut un pic uscata, dar buna. Evaluarea mea: 4 din 5 stele


Related Posts

CIDRU – ANUL 1969

CIDRU – ANUL 1969

Facebook Cidru – o bautura alcoolica foarte buna si foarte aromata. Excelenta.

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965

Facebook Cotlete de vitel sote cu sos de vin – un fel de mancare simplu de pregatit si foarte gustos. Excelent.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.