MUSACA DE TAITEI – anul 1943

MUSACA DE TAITEI – anul 1943

Musaca de taitei cu gust simpu de carne

MUSACA DE TAITEI - 1943
Timp preparare
20 mins
Timp gatire
20 mins
Timp total
40 mins
 

Textul original: "Carne se prajeste in unt sau untura cu o ceapa taiata marunt. Se adauga un praf de piper, sare si un ou. Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, se fierb nu prea mult, se racoresc cu apa rece, se scurg bine si se oparesc cu unt. Se unge forma cu unt, se presara pesmet si apoi se aseaza un rand de taitei, un rand de carne si asa mai departe. Deasupra se presara pesmet si se mai pune putin unt. Se da la cuptor. Se rastoarna."

sursa: Carte de bucate, Sanda Marin, 1943

tip: Fel Principal
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 300 g carne de porc
  • 1 buc ceapa
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 buc ou
  • putina sare
  • putin piper
  • 300 g taitei
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
Instructiuni
  1. Se pun taitei la fiert in apa clocotita cu sare si se tin durata de timp specificata pe ambalaj (4 min)

  2. Dupa ce au fiert, pastele se scurg, se clatesc cu apa rece si se pun in tigaie in unt

  3. Carnea se da prin masina de tocat carne si se prajeste in tigaie intr-o lingura de untura alaturi de o ceapa taiata foarte marunt

  4. Dupa ce carnea s-a rumenit se ia tigaia de pe foc si se adauga un praf de sare si un ou

  5. Intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu pesmet se pune un rand de taitei, un rand de carne, un rand de taitei

  6. Se presara pesmet peste ultimul strat de taitei si se mai pune putin unt

  7. Se pune tava la cuptor si e gata cand se rumeneste frumos

Note reteta

Aceasta musaca nu e asa inchegata, adica nu se pot taia felii frumoase, tocmai de aceea eu nu as recomanda clatirea taiteilor dupa fierbere astfel incat glutenul acestora sa lege mai bine compozitia. Taiteii de la suprafata devin putin cam tari dupa ce musacaua este scoasa de la cuptor si tocmai de aceea as recomanda mai degraba de turnat deasupra un strat de smantana cu ou, inainte de a fi pusa musacaua la cuptor. Evaluarea mea: 3 stele (pe o scala de la 1-5 stele)


Related Posts

CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935

CHIFTELE PRAJITE – ANUL 1935

Facebook Chiftele prajite – simple si gustoase!

CARNATI FARA PIELE, MITITEI – ANUL 1908

CARNATI FARA PIELE, MITITEI – ANUL 1908

Facebook Mititei cu o consistenta foarte buna, cu gust inedit si bun. Textul original al retetei: „Tocam marunt carnea de porc ori de vaca, ii dam sare si piper ori ardeiul trebuitor, apoi o amestecam cu tocatura de slanina si de ceapa, luam si nitica […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.