PLACINTA CU BRANZA DE VACI – anul 1965

PLACINTA CU BRANZA DE VACI – anul 1965

Gustul copilarieplacinta cu branza de vaci

PLACINTA CU BRANZA DE VACI - ANUL 1965
Timp preparare
2 hrs 30 mins
Timp gatire
20 mins
Timp total
2 hrs 50 mins
 

Text original:

"600 g faina, 30 g untura sau 40 g unt, 1 praf de sare, 2 galbenusuri, 1 albus si doua linguri smantana, zahar vanilat.

Umplutura: ½ kg branza de vaci, 2 galbenusuri, zahar dupa plac, 2 albusuri batute spuma, vanilie.

Se prepara repede din toate materialele o coca si se lasa doua ore la rece. Se fac apoi doua foi de marimea tavii. Intre aceste foi se pune umplutura preparata astfel: se trece prin sita branza de vaci, bine scursa, se amesteca cu gabenusurile, zaharul, albusurile batute spuma si vanilia.

Se coace placinta la caldura potrivita. Se serveste presarata cu zahar vanilat.

Se poate face o placinta mai mica, cu jumatate din cantitatile aratate."

sursa: Carte de dulciuri, Ecaterina Teisanu, 1965

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 600 g faina
  • 40 g unt
  • 4 galbenusuri ou
  • 3 albusuri ou
  • 2 linguri smantana
  • 500 g branza de vaci
  • 100-120 g zahar
  • zahar vanilat
  • cateva picaturi esenta vanilie
  • putin ulei
Instructiuni
  1. din faina, unt, sare, 2 galbenusuri, 1 albus, smantana si zahar vanilat se framanta o coca si se lasa la rece timp de 2 ore

  2. cu ajutor unui mixer se face umplutura din branza de vaci, 2 galbenusuri, zahar, esenta vanilie

  3. se bat spuma 2 albusuri si se adauga la compozitia de banza de vaci, amestecand-o usor cu o lingura de lemn

  4. se unge tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina

  5. coca tinuta la rece se imparte in doua si se intind doua foi cat dimensiunea tavi

  6. se pune in tava o foaie apoi umplutura de branza si deasupra cealalta foaie de coca

  7. cu o furculita se inteapa placinta astfel incat sa se formeze patratele
  8. se pune tava la cuptor
  9. dupa ce placinta este scoasa din cuptor, se lasa cateva minute si apoi se taie patratele urmarind formele facute cu furculita
Note reteta

Cantitatea de zahar se pune dupa gust. Eu am pus aprox 100 g zahar. Reteta ce reda fidel gustul placintei cu branza de vaci din copilarie: gust simplu, placut, parfumat. Placinta se taie foarte usor, nu se imprastie si totusi are o consistenta suculeta, placuta. Evaluarea mea: 4 stele (pe o scala de la 1 la 5 stele)


Related Posts

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

Facebook Prajitura cu sirop de portocale – o prajitura usor de pregatit, foarte gustoasa si foarte aromata.

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

PRAJITURA „SCUFITA ROSIE” – ANUL 1986

Facebook Prajitura Scufita Rosie – foarte usor de pregatit, foarte buna si foarte aspectuoasa! Textul original al retetei: „Blatul: 4 oua, 4 linguri zahar pudra, 4 linguri faina, coaja rasa de la ½ lamaieMeringul: 2-3 albusuri, 100-150 g zaharFructele: capsune, fragi sau zmeura (cantitatea si sortimentul […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.